Це варення виглядає як цукати: готуємо смаколик з яблук на зиму

21 серпня 2024, 10:29
Читать новость на русском

Джерело:

Смачненьке

Цю закрутку мусить спробувати кожна господиня. Оригінальний рецепт прийшов від наших бабусь, і результат вас точно приємно здивує.

 Це варення здивує вас не лише смаком, а й оригінальністю. Воно має такий вражаючий вигляд, що легко сплутати його з цукатами. 

Читайте також Старовинна страва Карпат: як приготувати справжню грибну юшку

Рецепт оригінального варення з яблук

Час: 30 хвилин + настоювання

Порцій: залежно від розміру банок

Інгредієнти
– 1,5 кілограма яблук;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 900 грамів цукру;
– 200 мілілітрів води;
для замочування:
– 3 літри води;
– 3 чайні ложки соди. 

Приготування

  1. Яблука чистимо та нарізаємо шматочками. Замочуємо у воді з содою. Яблука повинні бути повністю під водою, мити їх після цього не потрібно. 
  2. У каструлю наливаємо 200 мілілітрів води, додаємо цукор та сік лимона. Доводимо сироп до кипіння та варимо 5 хвилин. 
  3. Проціджуємо яблука, заливаємо сиропом, нещільно накриваємо кришкою та залишаємо на 8 – 10 годин. 
  4. Кип'ятимо варення і знову залишаємо на 8 – 10 годин, але без кришки.
  5. Якщо вам до вподоби рідке варення, то вже можна розливати його по банках та закручувати, якщо хочете більш густе – переваріть його ще раз. 

Смачного!

Цей секрет працює ще з 90-х: як гарантувати, що котлети не прилипатимуть до сковорідки.