Це варення виглядає як цукати: готуємо смаколик з яблук на зиму
21 серпня 2024,
10:29
Читать новость на русском
Джерело:
СмачненькеЦю закрутку мусить спробувати кожна господиня. Оригінальний рецепт прийшов від наших бабусь, і результат вас точно приємно здивує.
Це варення здивує вас не лише смаком, а й оригінальністю. Воно має такий вражаючий вигляд, що легко сплутати його з цукатами.
Читайте також Старовинна страва Карпат: як приготувати справжню грибну юшку
Рецепт оригінального варення з яблук
Час: 30 хвилин + настоювання
Порцій: залежно від розміру банок
Інгредієнти:
– 1,5 кілограма яблук;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 900 грамів цукру;
– 200 мілілітрів води;
для замочування:
– 3 літри води;
– 3 чайні ложки соди.
Приготування:
- Яблука чистимо та нарізаємо шматочками. Замочуємо у воді з содою. Яблука повинні бути повністю під водою, мити їх після цього не потрібно.
- У каструлю наливаємо 200 мілілітрів води, додаємо цукор та сік лимона. Доводимо сироп до кипіння та варимо 5 хвилин.
- Проціджуємо яблука, заливаємо сиропом, нещільно накриваємо кришкою та залишаємо на 8 – 10 годин.
- Кип'ятимо варення і знову залишаємо на 8 – 10 годин, але без кришки.
- Якщо вам до вподоби рідке варення, то вже можна розливати його по банках та закручувати, якщо хочете більш густе – переваріть його ще раз.
Смачного!
Цей секрет працює ще з 90-х: як гарантувати, що котлети не прилипатимуть до сковорідки.