Це варення здивує вас не лише смаком, а й оригінальністю. Воно має такий вражаючий вигляд, що легко сплутати його з цукатами.

Читайте також Старовинна страва Карпат: як приготувати справжню грибну юшку

Рецепт оригінального варення з яблук

Час: 30 хвилин + настоювання

Порцій: залежно від розміру банок

Приготування:

  1. Яблука чистимо та нарізаємо шматочками. Замочуємо у воді з содою. Яблука повинні бути повністю під водою, мити їх після цього не потрібно.
  2. У каструлю наливаємо 200 мілілітрів води, додаємо цукор та сік лимона. Доводимо сироп до кипіння та варимо 5 хвилин.
  3. Проціджуємо яблука, заливаємо сиропом, нещільно накриваємо кришкою та залишаємо на 8 – 10 годин.
  4. Кип'ятимо варення і знову залишаємо на 8 – 10 годин, але без кришки.
  5. Якщо вам до вподоби рідке варення, то вже можна розливати його по банках та закручувати, якщо хочете більш густе – переваріть його ще раз.

Смачного!