Не треба нічого варити: готуємо вінегрет у спосіб, про який знають одиниці

25 жовтня 2024, 11:16
Читать новость на русском

Джерело:

"Смачненьке"

Вінегрет є одним із найпопулярніших салатів, але не всі знають, що його можна зробити швидко і легко. І головне – овочі точно не будуть розвареними.

Цей рецепт вінегрету сподобається усім господиням. Улюблений салат з буряка можна зробити дуже швидко, адже приготування овочів займає лічені хвилини, розповідає "Смачненьке". 

Читайте також Ваші деруни можна буде подавати у ресторанах: рецепт зірки української кухні без борошна

Рецепт швидкого вінегрету 

Час: 20 хвилин

Порцій: 4

Інгредієнти
– буряк, морква та картопля – по 1 штуці;
– 1/4 цибулі;
– зелений горошок – 1 банка;
– мариновані огірки – 2;
– зелена цибуля – 1 пучок;
– лимонний сік – 1 столова ложка;
– 3 столові ложки олії;
– 1/2 чайної ложки цукру;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування

  1. Буряк чистимо, ріжемо маленькими кубиками та розподіляємо по сковорідці, але не ставимо її на плиту. 
  2. Моркву та картоплю нарізаємо так само і викладаємо шарами до буряка.
  3. Додаємо олію, три столові ложки води та ставимо на плиту. вмикаємо великий вогонь та накриваємо кришкою. 
  4. Коли на кришці утвориться конденсат, засікаємо 4 хвилини, потім знімаємо з плити та даємо охолонути.
  5. Зелену та ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо, змішуємо з горошком, нарізаними огірками. 
  6. З'єднуємо всі інгредієнти, заправляємо лимонним соком, солимо та перчимо. 

Смачного!

На нього треба кілька хвилин: смачне домашнє печиво