Цю традиційну українську страву повинна вміти готувати кожна господиня. За цим рецептом вони вийдуть особливо ніжними, адже в них не буде ні грама борошна, розповідає портал "На пенсії".
Не пропустіть Старовинна страва баба-шарпанина: бабусин рецепт пирога, що нагадує смак дитинства
Рецепт ніжних дерунів
Час: 40 хвилин
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 6 картоплин;
– 1 яйце;
– 2 цибулі;
– 2 столові ложки крохмалю;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Для приготування смачних дерунів обирайте картоплю з високим вмістом крохмалю.
- Ретельно промийте, почистіть картоплю, а потім по черзі з цибулею натріть її на дрібній тертці. Додайте крохмаль, сіль, перець і яйце, ретельно перемішайте до однорідності.
- Розігрійте сковороду з олією та обсмажуйте деруни з обох боків до золотистої скоринки.
- Щоб зменшити кількість олії на дерунах, викладіть їх на паперовий рушник після обсмажування.
Смачного!
Швидко і краще за "Олів'є": готуємо особливий святковий салат.