5 хвилин і готово: як приготувати розсипчасту гречку – головний секрет

21 жовтня 2024, 12:39
Читать новость на русском

Джерело:

"Новини Ю"

Фахівці радять варити гречку протягом 15 – 20 хвилин. Однак дотримання цієї рекомендації не гарантує, що отримана каша не матиме в'язкої консистенції. Такий результат невтішний для господині, але його можна поправити.

Досвідчені кухарі несподівано відкрили швидший та ефективніший спосіб приготування гречки. Він дозволяє завершити весь процес приготування трохи більше ніж за 5 хвилин. Крупа буде не лише повністю готовою, а й розсипчастою, передає "Новини Ю".

Читайте також Смажені кабачки без борошна – виявляється так краще: переваги та покроковий рецепт

Головний секрет розсипчастої гречки 

У стратегії економії часу для зайнятих господарів цей підхід виявляється особливо корисним вранці, коли час має вирішальне значення. 

Насамперед експерти рекомендують промивати крупу перед приготуванням. Слід помістити гречку в миску і занурити в низькотемпературну воду ввечері напередодні вживання. Співвідношення має бути наступним: на один об'єм гречки – два об'єми води.

Головне залишити страву на ніч. Це дозволяє зернам розбухнути, вбираючи воду, і на ранок вони збільшаться в розмірі.

Вранці цю замочену крупу слід відправити в каструлю і залишити варитися на маленькому вогні. За 5 хвилин ви отримаєте дуже апетитну страву, а текстура буде повністю розсипчастою.

Щоб покращити як смак, так і поживну цінність сніданку, варто додавати в кашу невелику кількість вершкового масла. Смачного!

А ви знали?  Правильне промивання рису – головний крок на шляху до розсипчастої текстури.