Досвідчені кухарі несподівано відкрили швидший та ефективніший спосіб приготування гречки. Він дозволяє завершити весь процес приготування трохи більше ніж за 5 хвилин. Крупа буде не лише повністю готовою, а й розсипчастою, передає "Новини Ю".
Читайте також Смажені кабачки без борошна – виявляється так краще: переваги та покроковий рецепт
Головний секрет розсипчастої гречки
У стратегії економії часу для зайнятих господарів цей підхід виявляється особливо корисним вранці, коли час має вирішальне значення.
Насамперед експерти рекомендують промивати крупу перед приготуванням. Слід помістити гречку в миску і занурити в низькотемпературну воду ввечері напередодні вживання. Співвідношення має бути наступним: на один об'єм гречки – два об'єми води.
Головне залишити страву на ніч. Це дозволяє зернам розбухнути, вбираючи воду, і на ранок вони збільшаться в розмірі.
Вранці цю замочену крупу слід відправити в каструлю і залишити варитися на маленькому вогні. За 5 хвилин ви отримаєте дуже апетитну страву, а текстура буде повністю розсипчастою.
Щоб покращити як смак, так і поживну цінність сніданку, варто додавати в кашу невелику кількість вершкового масла. Смачного!
А ви знали? Правильне промивання рису – головний крок на шляху до розсипчастої текстури.