Укр Рус
16 березня, 21:15
1

Кукурудзяний чи картопляний: який крохмаль краще використовувати і в яких стравах

Основні тези
  • Крохмаль є ефективним згущувачем та стабілізатором у приготуванні страв.
  • Кожен вид крохмалю краще проявляє себе в певному переліку страв.
Важливе про крохмаль Важливе про крохмаль

Крохмаль – чудовий згущувач та стабілізатор, який приходить на допомогу у потрібний момент. Однак не всі знають, який продукт варто використовувати для своїх страв.

Часто у рецептах можна зустріти крохмаль, але не завжди вказано, з якого продукту його використовувати. Як не зробити помилку – розповідає 24 Канал з посиланням на Prosto Way.

Читайте також Щоб вийшов наваристий і прозорий: скільки потрібно варити бульйон з курки

Як обрати крохмаль 

Картопляний крохмаль чудово працює в гарячих стравах. Він дає густу насичену текстуру та робить рідину напівпрозорою. Ще одна його перевага – додавання цього крохмалю ніяк не впливає на смак страви. 

А от кукурудзяний крохмаль стійкий до кип'ятіння та створює більш шовковисту консистенцію, завдяки чому соуси виглядають просто неперевершено. 

Якщо у рецепті не вказано, який саме крохмаль використовувати, варто опиратися на просту підказку: 

  • кукурудзяний – для кремів та випічки;
  • картопляний – для густих соусів та ягідних начинок.

Таким чином ви точно використаєте вдалий інгредієнт та отримаєте відмінний результат.

Рецепт з давнини: соковитий великодній рулет з салом.