Не з ікрою чи шпротами: 3 оригінальних рецепти канапок на Новий рік 2025
З наближенням святкового сезону канапе виходять на перший план як ідеальна закуска для святкування Нового 2025 року. Традиційно господині надають перевагу таким начинкам, як червона ікра, шпроти та лосось. Однак існує безліч альтернативних варіантів, які урізноманітнять цю страву.
Якщо проявити трохи фантазії, можна порадувати сім'ю і гостей більш оригінальними ідеями бутербродів на новорічному столі. Рецептами 3 цікавих канапок на Новий рік 2025, ділиться 24 Канал.
Читайте також Відмінна закуска на Новий рік 2025: швидко готуємо тарталетки з червоною рибою та сиром
3 оригінальних рецепти канапок на Новий рік 2025
З тунцем і бринзою
Інгредієнти:
– цільнозерновий багет – 1 штука
– консервований тунець – 1 банка
– бринза – 100 грамів
– зелена цибуля або інша зелень – до смаку
Приготування:
- Багет наріжте, викладіть на деко і відправте запікатися в духовку на 5 хвилин при 180 градусах.
- З тунця злийте рідину. Бринзу покришіть. Цибулю або зелень дрібно наріжте.
- Викладіть на скибочки багета бринзу, потім тунець. Присипте зеленню. Готово!
Канапе з тунцем і бринзою / Ілюстративне фото Unsplash
- З картоплею й оселедцем
Інгредієнти:
– картопля – 4 штуки
– солоний оселедець – 1 штука
– огірок свіжий – 1 штука
– чорний хліб – 24 скибочки
– помідори черрі – 24 штуки
– петрушка для прикраси
Приготування:
- Картоплю відваріть в мундирі в підсоленій воді до готовності (20 – 25 хвилин), остудіть і очистьте від шкірки. Наріжте тонкими кружечками.
- Оселедець випатрайте, видаліть кісточки та наріжте філе невеликими шматочками.
- Огірок тонко наріжте.
- На шпажки наколіть шматочки чорного хліба, картоплю, огірок і цілі помідори черрі. Прикрасьте зеленню до свого смаку.
Канапе з картоплею та оселедцем / Фото Shutterstock
- З буряковою пастою та апельсином
Інгредієнти:
– чорний хліб – ½ буханки
– консервована червона квасоля – ½ банки
– буряк – 1 невелика штука
– цибулини – ½ штуки
– рослинна олія – 2 столових ложки
– соєвий соус – 2 столових ложки
– тертий хрін – 2 столових ложки
– сік лимона – ½ чайної ложки
– апельсин – 1 штука
– рукола – 2 гілочки
Шукаєте інгредієнт для свого улюбленого салату? Крабові палички ТМ "Водний Світ" прийдуть на допомогу! Їхній ніжний смак та висока якість зроблять вашу страву справжнім шедевром.
Канапе з буряковою пастою / Фото Shutterstock
Приготування:
- Варений буряк очистьте і наріжте шматочками.
- Цибулю дрібно наріжте й обсмажте на олії.
- З квасолі злийте рідину та промийте. Викладіть її в блендер разом з буряком і цибулею.
- Додайте олію, соєвий соус, хрін і сік лимона. Посоліть і поперчіть. Подрібніть до консистенції пюре.
- Приготованою пастою змастіть скибочки хліба. Прикрасьте шматочками апельсина і листям руколи.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді спробуйте класичний яєчний спред, посилений оселедцем і яблуками.