Розкриють справжній смак Італії: які спеції та приправи найкраще додавати до спагеті

1 жовтня 2024, 18:03
Читать новость на русском

Італійська кухня стає дедалі популярнішою серед українців, особливо страви зі спагеті та макаронних виробів. В питанні італійської пасти слід ознайомитися і з різноманітними спеціями, які доповнюють ці основні інгредієнти, щоб повною мірою оцінити мистецтво кухні Італії.

Дехто виступає за використання спецій під час приготування самих макаронів, інші вважають за краще додавати смакові добавки в соус. Хоча обидва способи мають свої переваги, один з них може дати кращі результати. Вибір самих спецій теж важливий – які найкраще додавати до спагеті, розповідає Смачно 24.

Читайте також Навіщо додавати в суп соєвий соус, соду та оцет: відповідь вас здивує, але змусить робити так

Приправляти спагеті: треба чи ні

Звісно, так! Використання добре підібраних приправ і спецій є важливим для покращення смакового профілю страви. Зазвичай ці підсилювачі смаку додають до соусу, що супроводжує спагеті. Хоча спеції також можна додавати безпосередньо до пасти, але це не дасть такого ж яскравого результату.

Головними приправами та спеціями, які підходять до спагеті, є:

  • сіль;
  • чорний перець;
  • каєнський перець;
  • солодкий перець;
  • сушений часник;
  • орегано;
  • базилік.

Чому саме ці приправи найкращі для спагеті?

Орегано і базилік широко відомі як основні ароматизатори в італійській кухні, їх часто використовують у сушеному вигляді для підсилення смаку соусів. Однак кулінарні експерти рекомендують використовувати свіже листя цих трав для гарного прикрашання готових страв, додаючи їм не лише смаку, а й візуальної привабливості.

Паприка і часник не тільки підсилюють смак, але й доповнюють широкий спектр інших компонентів. А сіль та перець взагалі є нерозлучними супутниками у приготуванні будь-якої їжі.

Цікаво: чому інколи макарони виходять неїстівними – 3 секрети ідеальної пасти від італійських кухарів.