Якщо не знати це, то борщ "полиняє": розкрито секрет яскраво-червоного кольору страви

22 жовтня 2024, 15:55
Читать новость на русском

Джерело:

Woman Life

У кулінарній традиції, глибоко вкоріненій в українській культурі, справжній борщ відомий своїм яскравим червоним відтінком. Однак, не у всіх він вдається яскраво-червоним і насиченим.

Чому буряк втрачає колір у борщі й що робити, щоб цього не сталося? На ці питання відповів Woman Life.

Читайте також 5 хвилин і готово: як приготувати розсипчасту гречку – головний секрет

Чому борщ світлішає під час приготування?

Багато господинь стикаються з поширеною проблемою, коли рідина виглядає бордовою під час варіння, але наприкінці набуває помаранчевого відтінку. Яскравий колір борщу в першу чергу залежить від якості та підготовки буряка.

Якщо ваша страва не зберігає яскраво-червоний колір, можливо, настав час переглянути свою роботу з цим ключовим інгредієнтом.

Тут є 2 правила:

  1. Під час тривалого термічного оброблення буряк втрачає свій колір – можливо, ви поклали овоч занадто рано чи варили суп довго. Варто варити буряк для борщу не більше 10 – 15 хвилин. Також борщ може "полиняти" після повторного розігрівання. Тому робіть це невеликими порціями та швидко.
     
  2. Для борщу потрібно підбирати відповідні сорти буряка – найкраще підходять салатні плоди темно-бордового кольору.

Який секрет червоного кольору?

Щоб улюблений борщ був ще й красивим, варіть буряк бордо цілим. В кінці варіння вийміть його, поріжте або потріть на велику тертку, але кидайте його в борщ не відразу, а вже в кінці.

Також допомагає кислота. Можна використовувати оцет, лимонну кислоту або томатну пасту. Додайте трішки одного з цих інгредієнтів і борщ вже ніколи не буде таким, як раніше.

Крім того, деякі господині певну кількість буряка блендерують, й додають це "пюре" в процесі варіння, й таким чином надають рідині ще більшої насиченості.

А додавши в тарілку сметану й зелень, матимете витвір мистецтва, а не звичайний борщ!

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.