Користь, смак та антиоксиданти: яка олія найкраще підходить для салату
- Найуніверсальніший варіант для заправки салатів – оливкова олія холодного віджиму, яка підкреслює смак овочів і містить антиоксиданти.
- Для різноманітності можна використовувати лляну, гарбузову чи кунжутну олію.
Заправити салат олією – це завжди гарна ідея. Однак яку ж обрати, аби отримати не лише смак, а й користь?
Олії є багатьох видів, і заправка салату – це той випадок, коли додавання одного інгредієнта визначає смак всієї страви. 24 Канал запитав у кулінарної блогерки korolivska1, яку олію найкраще обирати для салату, щоб завжди отримувати максимально смачний результат.
До теми Салат стане шедевром: чим замінити майонез – відповідь кулінарної блогерки
Зверніть увагу! Купуйте оливкову олію в перевірених магазинах, темних скляних пляшках і без пошкодженої етикетки.
Яку олію найкраще використовувати для салату?
Найуніверсальніший варіант – оливкова олія холодного віджиму. Вона підкреслює смак овочів і містить багато антиоксидантів.
Для різноманітності можна додавати лляну (багата на Омега-3), гарбузову (з виразним горіховим присмаком) чи кунжутну,
– додала блогерка.
Головне правило: використовувати для заправки салату лише нерафіновані олії.
Як не нарватися на підроблену оливкову олію?
- Не купуйте товар, ціна якого явно нижча за ринкову.
- Шукайте стандарти ДСТУ 5065: 2008 або CODEX-STAN 33-1981 на етикетці.
- У справжньої оливкової олії дуже виразний запах.