Олії є багатьох видів, і заправка салату – це той випадок, коли додавання одного інгредієнта визначає смак всієї страви. 24 Канал запитав у кулінарної блогерки korolivska1, яку олію найкраще обирати для салату, щоб завжди отримувати максимально смачний результат.

До теми Салат стане шедевром: чим замінити майонез – відповідь кулінарної блогерки

Зверніть увагу! Купуйте оливкову олію в перевірених магазинах, темних скляних пляшках і без пошкодженої етикетки.

Яку олію найкраще використовувати для салату?

Найуніверсальніший варіант – оливкова олія холодного віджиму. Вона підкреслює смак овочів і містить багато антиоксидантів.

Для різноманітності можна додавати лляну (багата на Омега-3), гарбузову (з виразним горіховим присмаком) чи кунжутну,
– додала блогерка.

Головне правило: використовувати для заправки салату лише нерафіновані олії.

Як не нарватися на підроблену оливкову олію?

  • Не купуйте товар, ціна якого явно нижча за ринкову.
  • Шукайте стандарти ДСТУ 5065: 2008 або CODEX-STAN 33-1981 на етикетці.
  • У справжньої оливкової олії дуже виразний запах.