Чай з медом: чи справді таке поєднання є небезпечним
Поєднання чаю та меду часто називають не найкращою комбінацією, тому часто можна почути поради щодо того, що краще не додавати мед у цей напій. Проте чи справді це так?
Серед загроз такого поєднання називають виділення токсичних речовин при контакті меду з окропом. Чи можна вживати чай з медом – розповідає 24 Канал з посиланням на хіміка Гліба Рєпіча.
Цікаво Не принесуть користі здоров'ю: які продукти не можна запивати чаєм
Чи можна поєднати чай з медом
Коли мова йде про загрозу поєднання чаю з медом, то вказують на те, що в результаті нагрівання утворюється токсичний оксиметилфурфурол. Однак Гліб Рєпіч пояснює, що ця речовина утворюється не тільки при нагріванні меду – цю речовину можна знайти у каві, грінках, вареннях, сухофруктах і навіть у винах.
Хімік зазначає, що незалежно від нагрівання, оксиметилфурфурол все одно з'являється у продуктах, які зберігаються протягом тривалого часу, через процес природного розпаду цукрів.
Детальні дослідження показали, що токсичність і канцерогенність оксиметилфурфуролу на живих організмах не підтверджені,
– наголошує Рєпіч.
Чи справді можна додавати мед у чай: дивіться відео
Тому хімік заспокоює і каже, що додавати мед у чай можна. Натомість нутриціологи зазначають, що недоліком додавання меду в гарячий чай є те, що в такому випадку мед втрачає свої корисні властивості. Тому аби така комбінація була максимально корисною, мед рекомендують додавати в трохи охолоджений напій кімнатною температури.
Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.