Укр Рус
28 серпня, 22:22
2

Низькокалорійно, але поживно: що їла на обід королева Єлизавета ІІ

Основні тези
  • Королева Єлизавета ІІ обирала на обід смажену камбалу на подушці зі шпинату або цукіні, дотримуючись здорового харчування.
  • На вечерю вона надавала перевагу стейку з філе з грибним соусом та віскі, а на десерт могла з'їсти шоколадний бісквіт.

Покійна королева Єлизавета ІІ була гурманкою. Вона мала свої вподобання стосовно кожного прийому їжі.

Не дивно, що вона також мала улюблений обід, який часто доводилось готувати її кухарям. Про це пише 24 Канал із посиланням на express.

Дивіться також Син українського гетьмана був бажаним гостем у домі Ґете: чому його приймали з почестями 

Що королева Єлизавета ІІ обирала на обід?

Покійна королева була прихильницею здорового харчування, тож частіше  вона обирала саме корисну їжу, яка була багато на поживні речовини. На обід вона їла смажену камбалу на подушці зі шпинату або цукіні. Такий прийом їжі мав мало калорій, але був багатий на білки. 

Колишній королівський шеф-кухар Даррен МакГрейді розповів, що покійна королева мала особливу прихильність до стейка з філе у поєднанні грибного соусу та віскі на вечерю. Він зазначив, що їй особливо смакувала ця страва в поєднанні з олениною.


Королева Єлизавета ІІ любила корисну їжу / Фото GettyImages

Королева Єлизавета ІІ уникала їжі, яка могла завдати їй шкоди, тому майже ніколи не вживала картоплю та макарони. Водночас вона любила солодке, тому на десерт могла з'їсти шоколадний бісквіт. 

До слова, королева Єлизавета II любила, коли щось йшло не за планом. Саманта Коен, колишня помічниця королеви вважає час, проведений з королевою, найкращим у своєму житті, оскільки Єлизавета завжди була доброзичливою.