Чарівний інгредієнт для кави: як дрібка кориці підвищує користь напою

28 серпня 2024, 18:07
Читать новость на русском

Джерело:

Well&Good

Кава – улюблений напій для багатьох людей. Водночас є один інгредієнт, який може значно збільшити користь від цього напою.

Доктор медицини гастроентеролог Вілл Булсевич рекомендує додавати до кави дрібку кориці. За його словами, вона не лише надає напою унікальний смак, але й може покращити його корисні властивості для кишківника.

Дивіться також Чи можна пити каву вранці натщесерце: що про це кажуть лікарі

Яка користь кориці в каві 

  • Багато антиоксидантів

Кава є відмінним джерелом антиоксидантів завдяки високому вмісту поліфенолів – рослинних сполук з потужними антиоксидантними властивостями, які сприяють боротьбі із запаленнями та допомагають запобігти хронічним захворюванням і раку.

Тож додавання дрібки кориці, ще одного поліфенолу, до цього насиченого антиоксидантами напою допоможе ще більше збільшити кількість антиоксидантів у вашій ранковій каві,
– зазначив гастроентеролог.

  • Джерело клітковин

Доктор Булсевич зазначає, що чашка кави є корисним джерелом клітковини для підтримки здоров'я кишківника. Він розповів, що кава містить два види клітковини: розчинну та пребіотичну.

Кориця також є джерелом клітковини, причому одна чайна ложка містить понад грам цієї корисної речовини.

  • Підтримка здоров'я кишківника

Хоча кава з корицею не може замінити інші продукти, багаті на клітковину, доктор Булсевич стверджує, що регулярне її вживання має свої переваги і є відмінним способом підтримувати здоров'я кишківника.

Ви можете отримати більше користі для здоров'я кишківника від салату? Звичайно. Але кава – це те, що (більшість людей) вживають щодня, тож вона має ефект снігової кулі в нашому мікробіомі кишківника,
– каже експерт.

  • Приємний смак

Пити чорну каву, можливо, не всім до смаку. Тому доктор Булсевич радить додавати корицю, щоб не лише поліпшити смак напою, а й зробити його ще кращим для травлення.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Скільки кориці потрібно додавати в каву

Доктор Булсевич зазначає, що кількість кориці залежить від індивідуальних смакових уподобань. Він радить почати з 1/8 чайної ложки меленої кориці і, якщо вам сподобається смак, можна поступово додавати більше.

Гастроентеролог також радить комбінувати корицю з меленим імбиром і куркумою для досягнення потрійного протизапального і антиоксидантного ефекту.

Крім того, якщо чорна кава вам не до смаку, додавання трохи соєвого молока допоможе знизити кислотність і пом'якшити смак.