Ідеальний варіант курячого супу з каррі: експерт поділився власним рецептом страви
Джерело:
MirrorЗ настанням холодів хочеться їсти гарячі страви. Курячий суп каррі може стати справжнім відкриттям для гурманів.
Відомий кулінар Джеймі Олівер запропонував свій варіант приготування курячого супу карі, який також називається лакса. Видання Mirror пише, що, цей суп ідеально підходить для зігрівання у прохолодну погоду.
Дивіться також Що їсть Марго Роббі: секрети фігури зірки фільму "Барбі"
Що потрібно для приготування
Приготування за рецептом шефа займає лише 15 хвилин, а порція розрахована на чотирьох людей. Страву можна зберігати до наступного дня.
Лакса чудово поєднується з рисом або рисовою локшиною, – зазначив кулінар.
Інгредієнти:
Для курки:
- Курячі стегенця
- Сіль і перець
- Китайська суміш з п'яти спецій
- Лаймовий сік
- 1 столова ложка меду
- 1 столова ложка кунжутного насіння
Для карі:
- 1 кабачок
- 1 літр води
- 1 кубик курячого бульйону
- 1 червоний чилі
- 3 – 4 цибулини
- 300 грамів рису або рисової локшини
- 400 грамів кокосового молока (1 банка)
- 600 грамів спаржі (2 пучки)
- Шматочок імбиру
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 столова ложка арахісової пасти
- 1 столова ложка кунжутної олії
- 1 столова ложка рибного соусу
- 1 чайна ложка куркуми
- Лаймовий сік
- Листя кафрського лайма
Як приготувати цей суп
Спершу потрібно приправити курячі стегенця сіллю, перцем і китайською сумішшю спецій. Обгорніть їх у жиронепроникний папір і гарненько помніть за допомогою скалки, щоб рівномірно покрити приправами.
Розігрійте сковороду і обсмажуйте курку протягом п'яти хвилин. Тим часом підготуйте кабачок: обріжте кінчики, не знімаючи шкірки, і наріжте на великі шматки.
Закип'ятіть літр води у великій каструлі, додайте курячий бульйон. Овочі можна натерти на тертці або за допомогою кухонного комбайна і додати до води.
Після цього помістіть у комбайн інші інгредієнти: чилі, імбир, часник, соєвий соус, листя лайма, арахісове масло, кунжутну олію, рибний соус, коріандр і куркуму. Ретельно перемішайте, а потім додайте до супу.