Не кожному стане духу їх скуштувати: 5 незвичних страв з усього світу, які вас вразять

13 вересня 2024, 09:21
Читать новость на русском

Напевно, в кожній країні світу можна знайти якусь дивну страву. Те, що цілком може бути нормально в одній культурі, дивує в іншій, а інколи викликає певну огиду.

Також у світі є й такі продукти, які вживають, щоб отримати чималу дозу адреналіну. Тренди 24 зібрали 5 незвичних страв з усього світу, які точно зможуть здивувати. 

Дивіться також Нова кулінарна провокація від Клопотенка: чим цього разу він здивував мережу

Касу марцу

Касу марцу – це унікальний вид сиру, виготовлений із зіпсованого пекоріно, до якого додають личинок сирних мух. Личинки прокладають у сирі ходи, перетравлюючи жири, що робить його м’яким і спричиняє виділення рідини, відомої в Італії як "сльози".

Саме в цей момент сир вважається готовим до вживання разом із личинками. Назва касу марцу перекладається як "гнилий сир". У ЄС його продаж офіційно заборонений, а в 2009 році він був занесений до Книги рекордів Гіннеса як "найнебезпечніший сир у світі".

Сир касу марцу: дивіться фото

Смажені тарантули

Мало хто подивиться на тарантула і подумає про нього як про смачну страву. Однак у Камбоджі під час голоду за режиму червоних кхмерів місцеві жителі почали вживати павуків у їжу.

Сьогодні ця страва набула популярності й продається по всій країні як фритюрна закуска. Дехто зазначає, що смажені павуки на смак трохи схожі на крабів.

Смажені тарантули: дивіться фото

Балут

Балут – це популярна страва на Філіппінах, приготована із заплідненого качиного яйця, де вже частково сформовані пір'я, дзьоб і хрящі.

Яйце варять і подають із сіллю, чилі та оцтом. Спочатку слід зробити отвір у верхній частині шкаралупи, щоб випити рідину, а потім очистити яйце і з'їсти його вміст.

Страва "балут" : дивіться фото

Сашимі з жаби 

У деяких японських ресторанах сашимі з жаби готують за традиційним методом – всі кулінарні маніпуляції проводять з живими жабами. 

Після отримання замовлення жабу потрошать і готують на повільному вогні, не знімаючи шкіру з голови та верхньої частини тіла. Готову страву подають на кубиках льоду, а на окремій тарілці подають жаб’яче серце, яке все ще б'ється.


Сашимі з жаби / Скриншот з відео

Мацаки живого восьминога

В Японії та Кореї можна спробувати Саннакчи – мацаки живого восьминога, поданого з соєвим соусом і насінням кунжуту.

Мацаки восьминога: дивіться фото

Порізані на шматки, м’язи восьминога ще скорочуються при вживанні, тому потрібно бути обережним, адже шматки можуть зачіпатися за горло і викликати задуху. Існує також ризик смерті.