Укр Рус
4 вересня, 15:32
2

Упаковка розповідає більше, ніж ви думаєте: на що звернути увагу при виборі кави

Основні тези
  • Вибір кави залежить від обсмажування, складу, сорту та походження зерен, які впливають на смак і аромат напою.
  • Рекомендується уникати ароматизованої кави і звертати увагу на якість пакування для збереження свіжості.

Обрати каву буває дуже складно, адже потрібно врахувати багато нюансів. Часто це потрібно зробити просто наосліп, тобто виключно за інформацією на упаковці.

Однак на пачці кави також є те, що допоможе зробити правильний вибір. Про це пише 24 Канал із посиланням на Kredens

Дивіться також Чому Ольги Кобилянської не було на похороні Лесі Українки та чому вони три роки не листувались 

Що можна дізнатись з упаковки кави?

На упаковці є багато інформації, яка допоможе зорієнтуватись та обрати каву, яка точно сподобається. Насамперед потрібно звернути увагу на обсмажування. Є два види обсмажування: темне та світле і вони підходять для різних кавових напоїв. 


Каву не так просто обрати / Фото Pexels

Темне обсмажування підійде для швидкого приготування та для міцніших напоїв. Натомість світле підходить для тривалого контакту кави із водою та має більш м'який смак. 

Також важливо звернути увагу на склад кави та сорт, адже від цього тако залежить смак. Експерти радять обирати арабіку, хоч вона може бути дорожчою.  Її смак солодкий з кислинкою, тому підійде більшості людей. 

Походження кавових зерен відіграє вирішальну роль у визначенні їхнього смакового профілю. На його формування впливає клімат і ґрунтові умови. Наприклад, бразильська арабіка відома своїми горіховими відтінками, тоді як гватемальська – шоколадними нотками. На противагу цьому, кенійські та ефіопські зерна арабіки пропонують поєднання ягідних і квіткових ароматів. 

Важливо! Уникайте ароматизованої кави.

Також потрібно звернути увагу на якість самого пакування. Радять обирати упаковку із клапаном, бо вона допоможе зберегти свіжість та смак кави довше. 

Яку помилку роблять люди, коли готують каву вдома?

  • Найпоширеніша помилка при приготуванні кави вдома – неправильне співвідношення кави та води.
  • Баристи рекомендують не використовувати воду з-під крана та звертати увагу на обсмажування і помел кавових зерен.
  • Якщо врахувати вищезгадані моменти, то якість приготованої вдома кави стане набагато кращою, але приготувати який же напій, як у кав'ярні – складно.