Чому в Нідерландах не можна їсти домашні яйця
- У Нідерландах громадян закликали не вживати домашні яйця через наявність небезпечних хімічних сполук PFAS.
- RIVM рекомендує споживати тільки магазинні яйця, оскільки PFAS можуть бути шкідливими для здоров'я та вже присутні в інших продуктах і воді.
- Фахівці досліджують, як PFAS потрапляють у яйця, припускаючи, що причиною можуть бути дощові черв'яки, якими харчуються кури.
У Нідерландах громадян закликали припинити вживати в їжу яйця з приватних домогосподарств. Виявилося, що у таких яйцях зафіксували небезпечні хімічні сполуки.
Національний інститут громадського здоров'я та навколишнього середовища (RIVM) Нідерландців заявив, що слід споживати тільки магазинні яйця. Про це пише 24 Канал із посиланням на Politico.
Дивіться також Біженців менше, депортацій більше: Німеччина готує жорстокі зміни
Чому людям не радять споживати домашні яйця
Згідно з попередженням інституту громадського здоров'я, домашні яйця можуть містити високий рівень PFAS. Це сполуки, відомі як "вічні хімікати", що не розкладаються природним шляхом і шкідливі для здоров'я людини.
Насправді це проблема для Нідерландів, тому що, як зазначили у структурі, місцеві жителі "вже споживають багато PFAS з іншими харчовими пррдуктами і частково з питною водою". Тож у RIVM переконані, що якщо люди не їстимуть домашні яйця, можна буде уникнути набагато більшого споживання PFAS.
Як небезпечні сполуки можуть потрапляти в яйця
Наразі RIVM проводить подальші дослідження щодо того, як PFAS потрапляють в яйця. В інституті припускають, що причиною можуть бути дощові черв'яки, оскільки їх їдять кури.
Тим часом людям радять споживати комерційні яйця, вирощені на підприємствах.