На чому економить половина українців: як війна змінила наші харчові звички
Джерело:
Gradus Research CompanyНещодавнє опитування свідчить про те, що з початку повномасштабного вторгнення 49 відсотків українців змінили свої харчові звички. На це вплинув стрес, російські атаки та інші фактори.
Як вплинула війна на харчування українців
Згідно з дослідженням, найвищий показник серед молоді віком від 18 до 34 – 54%. Одні з основних чинників, що мають вплив на харчування – це: підвищення цін на продукти, тривалий стрес і атаки Росії з їх наслідками, повідомляють у Gradus Research Company.
Читайте також В Україні росте попит на нетрадиційні види капусти: броколі, цвітну, брюссельську
Найбільший фактор впливу на харчування – стрес (83%). Як наслідок: 49% респондентів харчується нерегулярно, вживають більше нездорової їжі – 42%, мають знижений апетит (41%) і пропускають приймання їжі (41%). 19% стали більше вживати алкоголь.
Що вплинуло на харчування українців / Інфографіка Gradus Research Company
Як повномасштабне вторгнення вплинуло на вибір респондентів:
- 64% – українців надають перевагу дешевшим продуктам;
- 48% – частіше готують вдома;
- 59% – через блекаути обирають продукти тривалого зберігання;
- 50% – через блекаути обирають холодну їжу.
Також змінився бюджет на харчування. Найбільше зміни зазначили респонденти віком від 56 років – частка, що економить, становить 77%.
На яких категоріях економлять українці:
- 49% – кондитерські вироби;
- 48% – риба та морепродукти;
- 11% – базові продукти (хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі).