Укр Рус
20 вересня, 10:29
2

В Україні продовжує дорожчати хліб: у чому головна причина росту цін

Основні тези
  • Ціни на хліб в Україні найближчим часом почнуть зростати через здорожчання хлібопекарської сировини та електроенергії.
  • Віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко зазначив, що вартість сировини з травня по червень зросла майже на 40%, а електроенергія від дизельних генераторів у 2,5 раза дорожча за мережеву.
  • Ці фактори значно збільшують витрати на виробництво, що призводить до підвищення цін на хліб.
  • Тараненко додав, що найближчим часом не очікується різкого зростання цін, але загальні тенденції на ринках зерна та борошна свідчать про ймовірне поступове подорожчання.
  • Незважаючи на підвищення цін, пекарні працюють майже з нульовою рентабельністю, що ускладнює їхню фінансову ситуацію.

Джерело:

КИЇВ24

Ціни на хліб в Україні найближчим часом почнуть зростати. Однією з найголовніших причин є здорожчання хлібопекарської сировини та електроенергії.

Головні причини здорожчання хліба

За словами віцепрезидента Всеукраїнської асоціації пекарів Олександра Тараненко, насамперед хліб дорожчає через подорожчання сировини, яка з травня по червень подорожчала майже на 40%. За таких умов говорити про збільшення рентабельності не доводиться, зазначає експерт в ефірі телеканалу КИЇВ24.

Читайте також Хліб в Україні подорожчав на 14% і ціна продовжує рости: які перспективи для споживачів

Насамперед, це відбувається через подорожчання сировини, яка за період травень-червень подорожчала майже на 40%. Ми знаємо, яка ситуація в енергетиці. Це теж збільшує витрати. Ми не припиняємо виробництво, але змушені працювати на дизельних генераторах, а електроенергія від генераторів у 2,5 раза дорожча, ніж від мережі,
– говорить Олександр Тараненко.

Він зазначив, що всі ці фактори збільшують витрати на виробництво продукції, і, як наслідок, ціни на неї.

Важливо Експерт зазначив, що найближчим часом він не бачить підстав для різкого зростання цін на хліб. Але, якщо зважати на нинішні тенденції на ринках зерна та борошна, то варто очікувати зростання цін. Водночас він вказав, що говорити про збільшення рентабельності не доводиться - пекарні працюють майже з нульовою рентабельністю.