АМКУ відкрив справу проти Roshen: реакція корпорації
Антимонопольний комітет почав справу проти компаній, які входять до складу Roshen. Причина – зловживання монопольним становищем на ринку патоки. У корпорації звинувачення у порушеннях відкидають та додають, що Roshen не причетний до виробництва патоки.
АМКУ звинуватив корпорацію у порушеннях законодавства
Група Roshen є найбільшим українським виробником патоки крохмальної кукурудзяної (сиропів), повідомляє пресслужба АМКУ.
Читайте також Антимонопольний комітет дозволив росіянину купити один з найбільших готелів Львова
За оцінкою Комітету, компанія протягом 2018 – 2019 років мала ознаки "домінувального положення на цьому товарному ринку".
Під час ведення своєї господарської діяльності група Roshen протягом 2018 року встановлювала різні ціни, а також різні умови придбання патоки для певної групи споживачів – кондитерських фабрик,
– йдеться у повідомленні.
У 2019 році, посиливши ринкову владу через заборону імпорту з РФ патоки (сиропів), група Roshen підвищила ціни на патоку власного виробництва для всіх покупців.
Водночас АМКУ не виявив об'єктивних причин для зростання цін. У комітеті вважають, що такі дії могли призвести до "недопущення, усунення чи обмеження конкуренції між ними". Через це Антимонопольний комітет і розпочав розслідування, збір і аналіз доказів у справі.
У компанії відреагували на порушення справи
Корпорація Roshen заявляє, що не має жодного стосунку до виробництва патоки. Тому заперечує порушення в зловживанні монопольним становищем, пише Інтерфакс-Україна.
Roshen не отримала від АМКУ жодного офіційного повідомлення про порушення справи,
– йдеться у повідомленні.
У компанії додають, якщо таке надійде, вони готові до співпраці.
У Roshen наголошують, що у своїй роботі дотримуються чинного законодавства, співпрацюють з АМКУ, але не розуміють суті звинувачення.
Твердження Антимонопольного комітету Roshen вважає безпідставними і такими, що не відповідають дійсності.
Зверніть увагу! Восени 2019 року п'ятий президент України Петро Порошенко почав переоформлення свого бізнесу, зокрема кондитерського, на старшого сина Олексія.Для чого використовують крохмальну кукурудзяну патоку (сироп)?
Є одним з основних компонентів в рецептурі кондитерських виробів. Використовується при виробництві халви, карамелі, зефіру, цукерок, мармеладу для регулювання консистенції (структури і текстури) кондитерського виробу.Що відомо про корпорацію Roshen
- Входить в топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі.
- До неї належать Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод, Бісквітний комплекс в Борисполі (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).
- Виробнича діяльність Липецької фабрики (РФ) зупинена з 1 квітня 2017 року.
- Корпорація виробляє приблизно 320 видів кондитерських виробів.
- Загальний обсяг виробництва досягає 450 тисяч тонн продукції на рік.