Що краще на кухні: плитка чи дерев'яна підлога
- Плитка на кухні вологостійка, стійка до подряпин і легко миється, але холодна та слизька.
- Дерев'яна підлога тепліша, але може деформуватися від вологи та потребує більше догляду.
Ремонт – це завжди непросто, а особливо коли повстає вибір між практичністю та естетикою. У випадку з підлогою на кухні найголовніше – розставити пріоритети.
У кожного з варіантів є власні переваги та недоліки. Про це розповідає 24 Канал з посиланням на Keramiks.
Дивіться також Підвісний чи підлоговий: який унітаз краще обрати
Що обрати на кухню: плитку чи дерев'яну підлогу
Якщо відверто, то на кухні плитка має більше переваг, зокрема вона:
- вологостійка – не боїться пролитої води, мийних засобів та жиру;
- стійка до подряпин та падіння предметів;
- не вбирає запахи чи плями;
- її легко мити.
Єдиний вагомий недолік в тому, що вона холодна, тому бажано ставити підігрів підлоги. А ще вона слизька і точно не вбереже тарілку чи чашку, яка на неї впаде.
Плитка на кухні – найпрактичніше рішення / Pexels
Натомість дерев'яна підлога – тепліша та затишніша. Водночас вона може деформуватися від вологи, вразлива до подряпин і вм'ятин, дорожча в установці та потребує значно більшого догляду. Тож більше підходить для спальні, гостинної чи коридору.
Тому, якщо це кухня, на якій активно готують, у вас велика родина, а особливо є діти чи тваринки, то найкращим варіантом буде саме плитка. А безпекові нюанси, як от слизькість, можна "ліквідувати" килимом.
Дерево підійде тим, хто проводить на кухні мало часу, або ж готовий ретельно доглядати підлогу.
Порада. Як альтернативу, можна розглянути інженерну дерев'яну дошку з хорошим захисним покриттям або застелити підлогу вінілом чи ламінатом класу 33+ з імітацією дерева.