Кафе і ресторани у Києві вже приймають відвідувачів всередині: які правила

24 червня 2020, 13:40
Читать новость на русском

У Києві заклади громадського харчування після вимушеного закриття знову готові приймати клієнтів. Йдеться про зали всередині приміщень, оскільки дозвіл роботи на літніх терасах дали ще у травні. Проте кафе і ресторани ще не функціонуватимуть на повну: дитячі кімнати не відкриватимуть, а масові заходи на понад 10 осіб, як наприклад, весілля, не проводитимуть.

Про те, що Київ дав дозвіл закладам громадського харчування приймати клієнтів всередині, повідомив на брифінгу мер столиці Віталій Кличко, пише 24 канал. Однак він одразу ж підкреслив, що віднині діятиме низка санітарних правил, при недотриманні яких заклади закриватимуть.

Важливо знати Україна стала державою "червоної зони" через COVID-19

Підкреслю: в разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ повернеться до обмежень. І це не страшилка. Сьогодні кожен повинен розуміти, що треба берегтися! Дотримуватися елементарних правил: маска в транспорті та в публічних місцях, дезінфектори, соціальна дистанція,
– написав Кличко у своєму телеграм-каналі.

Відкриття закладів громадського харчування

Нові правила для закладів громадського харчування перераховані у розпорядженні Київської міської державної адміністрації. Роботу кафе і ресторанів всередині, а не на літніх майданчиках, регулює пункт 102 розпорядження. Він входить до загальних вимог підрозділу про роботу закладів громадського харчування.

Загалом, ці правила не відрізнятимуться від тих, що постановив МОЗ ще 5 червня, коли за механізмом адаптивного карантину у більшості областей дозволили роботу закладів харчування всередині.

Чому відкривають заклади? У столиці, як і Київській області загалом, станом на 24 червня усі показники дозволяють застосувати послаблення за адаптивним механізмом карантину. Відповідно, саме тому заклади громадського харчування можуть відкрити свої зали всередині для клієнтів.

Правила роботи кафе і ресторанів у Києві:

  • самостійний вхід всередину відвідувачам заборонений, клієнта має супроводжувати працівник закладу;
  • забороняється функціонування дитячих кімнат;
  • заборонено проведення свят, бенкетів, майсер-класів, публічних подій за участі більше 10 осіб;
  • забороняється готувати їжу на відкритих кухнях;
  • забороняється функціонування буфетів самообслуговування;
  • у закладах швидкого харчування столові прибори, страви, напої мають видаватися працівниками на прохання відвідувача.

Робота ресторанів в Україні

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволила у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі. Це у більшості областей відбулося ще з 5 червня.

Водночас у Києві та деяких інших областях, які не відповідали критеріям послаблення карантину, заклади могли приймати відвідувачів лише на літніх терасах або отримувати замовлення "з собою".


Як послабили карантин з 5 червня / Інфографіка 24 каналу