Пряний дух осені: смачні закуски на зиму від шеф-кухарки Ольги Рябенко
Консервація – ідеальний спосіб перетворити сезонні овочі на закуски, які взимку стануть справжньою зіркою святкового столу. Та якщо готувати за звичними рецептами вже не цікаво, пропонуємо скористатися ідеями від провідних кухарів країни.
Так, бренд ТМ "Олейна" разом з відомою шеф-кухаркою Ольгою Рябенко пропонують приготувати у цьому сезоні в'ялені томати та ароматні помідори в розсолі, мариновані перці у гірчиці та кисло-солодкі огірки в томатному соусі, пише 24 Канал. Покрокові рецепти з відео – у матеріалі.
До теми До м’яса та гарнірів: рецепти небанальних соусів від Ольги Рябенко, які варто заготовити на зиму
За підтримки "Олейна"
В'ялені помідори
Смак в'ялених помідорів по-справжньому унікальний. Вони водночас солодкі й пікантні, з легкою кислинкою та насиченим післясмаком.
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– "Олейна" з травами базилік, орегано, розмарин.
– 500 грамів помідорів (коктейльних або сливок);
– 3 – 4 зубці часнику;
– 2 чайні ложки сушеного орегано;
– сіль – до смаку;
Приготування:
- Помийте і добре висушіть помідори.
- Розріжте їх на половинки.
- Викладіть половинки на деко, застелене пергаментом, зрізом догори.
- Присипте сіллю та орегано.
- Поставте деко в попередньо розігріту до 90 – 100 градусів духовку, залишивши дверцята трохи привідкритими.
- Сушіть помідори протягом 4 – 6 годин, контролюючи, щоб вони не пересушилися.
- Вийміть деко з духовки, злегка притисніть помідори лопаткою або склянкою, а потім поверніть їх у духовку ще на 2 години при температурі 140 градусів.
- Готові помідори складіть у стерилізовану банку, додайте подрібнений часник та орегано.
- Залийте все ароматною олією і зберігайте банку в холодильнику.
Кисло-солодкі огірки в томатному соусі
Кисло-солодкі огірки в томатному соусі – це справжнє відкриття для поціновувачів незвичних закусок. Завдяки простому процесу приготування вам вдасться перетворити звичайні овочі на делікатес, який можна смакувати цілий рік.
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 склянка олії "Олейна" з перцем чилі, базиліком та томатами;
– 2 кілограми огірків;
– 1 кілограм цибулі;
– 2 столові ложки солі;
– 150 – 200 мілілітрів яблучного оцту;
– 200 грамів цукру;
– 150 грамів томатної пасти.
Приготування:
- Промийте огірки та наріжте їх кружечками, а цибулю – півкільцями. Посоліть і ретельно перемішайте овочі.
- В окремій мисці змішайте оцет, цукор, олію та томатну пасту, щоб отримати однорідну заправку.
- Залийте отриманою сумішшю огірки з цибулею і знову добре перемішайте.
- Розкладіть підготовлені огірки у чисті стерилізовані банки, накрийте їх кришками та стерилізуйте протягом 10 хвилин.
- Після цього герметично закрутіть банки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
Ароматні помідори
Ніжні помідори, розрізані на половинки або четвертини, чудово вбирають аромат заправки. Це допоможе поглибити їх смак та аромат.
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 8 столових ложок олії "Олейна" помідор-часник-базилік;
– 2,5 кілограма помідорів;
– 3 штуки солодкого перцю;
– 1 штука гострого перцю (на свій смак);
– 1 штука часнику;
– зелень (базилік, кріп, петрушка);
Для розсолу:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі;
– 3 столові ложки цукру;
– 6 – 8 столових ложок яблучного оцту.
Приготування:
- Помийте середні помідори та розріжте їх навпіл, великі – на чотири частини.
- Підготуйте заправку: перебийте в блендері солодкий і гострий перець, часник та зелень. На дно кожної стерилізованої банки покладіть по дві столові ложки заправки.
- Для розсолу доведіть до кипіння необхідні інгредієнти.
- Викладіть помідори у банки та залийте їх киплячим розсолом.
- Накрийте банки кришками та стерилізуйте у каструлі 10 хвилин.
- Додайте в кожну банку по дві столові ложки ароматної олії "Олейна" зі смаком помідора, часнику і базиліка.
- Закрийте банки щільно кришками, переверніть догори дном і залиште охолоджуватися.
- Зберігайте при кімнатній температурі та насолоджуйтесь неповторним смаком у будь-який час!
Маринований перець в гірчиці
Такий перець ідеально підходить для тих, хто любить страви з глибоким смаком. Він чудово пасує до м’ясних нарізок, сиру або навіть до свіжого хліба.
- Порцій: 3 баночки по 500 мілілітрів
Інгредієнти:
– 150 мілілітрів олії "Олейна" з травами часник-базилік;
– 1 200 грамів перцю солодкого;
– 200 мілілітрів води;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 1 чайна ложка духмяного меленого перцю;
– 2 – 3 штуки лаврового листа;
– 200 грамів лагідної гірчиці;
– 50 грамів гірчиці в зернах;
– 1 чайна ложка куркуми.
Приготування:
- Промийте перці, почистьте їх від насіння та наріжте середніми шматочками.
- У каструлю влийте воду та олію, додайте цукор, сіль, спеції та обидва види гірчиці. Доведіть цю суміш до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
- Після цього додайте нарізані перці та варіть ще 15 хвилин.
- Викладіть готові перці в стерилізовані банки, закрийте їх кришками, переверніть догори дном і дайте їм охолонути.
- Зберігайте консервацію при кімнатній температурі і насолоджуйтесь її пікантним смаком у будь-який час.
Зберігайте рецепти і нехай смакує!
Олейна – готуємо з любов'ю!