Так, бренд ТМ "Олейна" разом з відомою шеф-кухаркою Ольгою Рябенко пропонують приготувати у цьому сезоні в'ялені томати та ароматні помідори в розсолі, мариновані перці у гірчиці та кисло-солодкі огірки в томатному соусі, пише 24 Канал. Покрокові рецепти з відео – у матеріалі.

До теми До м’яса та гарнірів: рецепти небанальних соусів від Ольги Рябенко, які варто заготовити на зиму

За підтримки "Олейна"

В'ялені помідори

Смак в'ялених помідорів по-справжньому унікальний. Вони водночас солодкі й пікантні, з легкою кислинкою та насиченим післясмаком.

  • Порцій: 4

Інгредієнти:
"Олейна" з травами базилік, орегано, розмарин.
– 500 грамів помідорів (коктейльних або сливок);
– 3 – 4 зубці часнику;
– 2 чайні ложки сушеного орегано;
– сіль – до смаку;

Приготування:

  1. Помийте і добре висушіть помідори.
  2. Розріжте їх на половинки.
  3. Викладіть половинки на деко, застелене пергаментом, зрізом догори.
  4. Присипте сіллю та орегано.
  5. Поставте деко в попередньо розігріту до 90 – 100 градусів духовку, залишивши дверцята трохи привідкритими.
  6. Сушіть помідори протягом 4 – 6 годин, контролюючи, щоб вони не пересушилися.
  7. Вийміть деко з духовки, злегка притисніть помідори лопаткою або склянкою, а потім поверніть їх у духовку ще на 2 години при температурі 140 градусів.
  8. Готові помідори складіть у стерилізовану банку, додайте подрібнений часник та орегано.
  9. Залийте все ароматною олією і зберігайте банку в холодильнику.

Кисло-солодкі огірки в томатному соусі

Кисло-солодкі огірки в томатному соусі – це справжнє відкриття для поціновувачів незвичних закусок. Завдяки простому процесу приготування вам вдасться перетворити звичайні овочі на делікатес, який можна смакувати цілий рік.

  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 склянка олії "Олейна" з перцем чилі, базиліком та томатами;
– 2 кілограми огірків;
– 1 кілограм цибулі;
– 2 столові ложки солі;
– 150 – 200 мілілітрів яблучного оцту;
– 200 грамів цукру;
– 150 грамів томатної пасти.

Приготування:

  1. Промийте огірки та наріжте їх кружечками, а цибулю – півкільцями. Посоліть і ретельно перемішайте овочі.
  2. В окремій мисці змішайте оцет, цукор, олію та томатну пасту, щоб отримати однорідну заправку.
  3. Залийте отриманою сумішшю огірки з цибулею і знову добре перемішайте.
  4. Розкладіть підготовлені огірки у чисті стерилізовані банки, накрийте їх кришками та стерилізуйте протягом 10 хвилин.
  5. Після цього герметично закрутіть банки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

Ароматні помідори

Ніжні помідори, розрізані на половинки або четвертини, чудово вбирають аромат заправки. Це допоможе поглибити їх смак та аромат.

  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 8 столових ложок олії "Олейна" помідор-часник-базилік;
– 2,5 кілограма помідорів;
– 3 штуки солодкого перцю;
– 1 штука гострого перцю (на свій смак);
– 1 штука часнику;
– зелень (базилік, кріп, петрушка);
Для розсолу:
– 1 літр води;
– 1 столова ложка солі;
– 3 столові ложки цукру;
– 6 – 8 столових ложок яблучного оцту.

Приготування:

  1. Помийте середні помідори та розріжте їх навпіл, великі – на чотири частини.
  2. Підготуйте заправку: перебийте в блендері солодкий і гострий перець, часник та зелень. На дно кожної стерилізованої банки покладіть по дві столові ложки заправки.
  3. Для розсолу доведіть до кипіння необхідні інгредієнти.
  4. Викладіть помідори у банки та залийте їх киплячим розсолом.
  5. Накрийте банки кришками та стерилізуйте у каструлі 10 хвилин.
  6. Додайте в кожну банку по дві столові ложки ароматної олії "Олейна" зі смаком помідора, часнику і базиліка.
  7. Закрийте банки щільно кришками, переверніть догори дном і залиште охолоджуватися.
  8. Зберігайте при кімнатній температурі та насолоджуйтесь неповторним смаком у будь-який час!

Маринований перець в гірчиці

Такий перець ідеально підходить для тих, хто любить страви з глибоким смаком. Він чудово пасує до м’ясних нарізок, сиру або навіть до свіжого хліба.

  • Порцій: 3 баночки по 500 мілілітрів

Інгредієнти:
– 150 мілілітрів олії "Олейна" з травами часник-базилік;
– 1 200 грамів перцю солодкого;
– 200 мілілітрів води;
– 3 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка солі;
– 1 чайна ложка духмяного меленого перцю;
– 2 – 3 штуки лаврового листа;
– 200 грамів лагідної гірчиці;
– 50 грамів гірчиці в зернах;
– 1 чайна ложка куркуми.

Приготування:

  1. Промийте перці, почистьте їх від насіння та наріжте середніми шматочками.
  2. У каструлю влийте воду та олію, додайте цукор, сіль, спеції та обидва види гірчиці. Доведіть цю суміш до кипіння і варіть протягом 5 хвилин.
  3. Після цього додайте нарізані перці та варіть ще 15 хвилин.
  4. Викладіть готові перці в стерилізовані банки, закрийте їх кришками, переверніть догори дном і дайте їм охолонути.
  5. Зберігайте консервацію при кімнатній температурі і насолоджуйтесь її пікантним смаком у будь-який час.

Зберігайте рецепти і нехай смакує!
Олейна – готуємо з любов'ю!