На Львівщину завезли заражену сальмонелою польську курятину
У курятині, яку привезли з Польщі, 16 вересня виявили сальмонелу. Заражене м'ясо отримало львівське підприємство.
Про інцидент повідомили через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF. Наразі невідомо, чи хтось вже інфікувався сальмонельозом, з'ївши цю курятину.
До теми В Україну завезли 4 тонни зараженої сальмонелою польської індички
На Львівщину завезли заражену сальмонелою курятину
Через систему RASFF 16 вересня повідомили, що на Львівщину потрапила партія зараженої курятини. У ній виявили бактерію роду Salmonella Enteritidis. Небезпечне м'ясо привезли з Польщі. Виробник – SuperDrob S. A. Курятина прибула з холодильного складу AMP Logistyka, що у місті Плонськ.
Загалом експортували 180 кілограмів зараженого м'яса. Його отримало ПП "ЛЯМІТ", що розташоване у Львові на проспекті Червоної Калини, 39/31. Усіх, хто виявить курятину з цієї партії в обігу, просять повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за телефоном (0352) 52-10-10.
Коротко про останні подібні випадки в Україні
- На Львівщині закликали не купувати італійські йогурти Granarolo. Під час лабораторних досліджень фахівці встановили, що у їхньому складі перевищена норма камеді ріжкового дерева.
- На Харківщині 2 серпня виявили небезпечний сир, у якому містилася надзвичайно шкідлива добавка-стабілізатор. Його виробником є польська фірма, однак завозили товар з Туреччини.
- На Дніпропетровщині 29 липня закликали вилучати з продажу спеції, які експортували з Польщі. У їхньому складі була отруйна речовина 2-хлоретанол.