Про інцидент повідомили через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF. Наразі невідомо, чи хтось вже інфікувався сальмонельозом, з'ївши цю курятину.

До теми В Україну завезли 4 тонни зараженої сальмонелою польської індички

На Львівщину завезли заражену сальмонелою курятину

Через систему RASFF 16 вересня повідомили, що на Львівщину потрапила партія зараженої курятини. У ній виявили бактерію роду Salmonella Enteritidis. Небезпечне м'ясо привезли з Польщі. Виробник – SuperDrob S. A. Курятина прибула з холодильного складу AMP Logistyka, що у місті Плонськ.

Загалом експортували 180 кілограмів зараженого м'яса. Його отримало ПП "ЛЯМІТ", що розташоване у Львові на проспекті Червоної Калини, 39/31. Усіх, хто виявить курятину з цієї партії в обігу, просять повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за телефоном (0352) 52-10-10.

Коротко про останні подібні випадки в Україні

  • На Львівщині закликали не купувати італійські йогурти Granarolo. Під час лабораторних досліджень фахівці встановили, що у їхньому складі перевищена норма камеді ріжкового дерева.
  • На Харківщині 2 серпня виявили небезпечний сир, у якому містилася надзвичайно шкідлива добавка-стабілізатор. Його виробником є польська фірма, однак завозили товар з Туреччини.
  • На Дніпропетровщині 29 липня закликали вилучати з продажу спеції, які експортували з Польщі. У їхньому складі була отруйна речовина 2-хлоретанол.

Що таке сальмонела

Сальмонела (Salmonella) – це рід грам-негативних бактерій, які спричиняють у людей та тварин черевний тиф, паратифи та сальмонельози. Сальмонельоз вражає травну систему. Хвороба супроводжується розвитком діареї, інтоксикацією та зневодненням організму, а іноді – сепсисом та гнояками у внутрішніх органах.