Просто і максимально смачно: рецепт фантастичної аджики без варіння

17 серпня 2024, 14:59
Читать новость на русском

Аджика – гострий грузинський соус, який дуже люблять українці. Радимо приготувати її за цим надзвичайно простим рецептом, який може повторити кожен.

Аджика  має яскравий смак і аромат. Її можна широко використовувати для приготування різноманітних страв.

Не пропустіть Одеська ікра з баклажанів: така смачна, що можна з'їсти всю одразу – перевірений рецепт

Рецепт аджики без варіння

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм помідорів;
– 200 грамів болгарського перцю;
– 1,5 головки часнику;
– пів склянки цукру;
– чверть склянки солі;
– чверть склянки оцту 9%.

Приготування:

  1. Закип'ятіть у великій каструлі воду. Опустіть помідори в окріп і залиште на 7 – 10 хвилин.
  2. Тим часом наріжте смужками солодкий перець та почистьте зубчики часнику.
  3. Вийміть помідори з каструлі, зніміть шкірку та видаліть плодоніжки. Потім наріжте томати на довільні шматочки.
  4. З'єднайте блендером нарізані помідори, часник і солодкий перець. Подрібніть всі інгредієнти до однорідності.
  5. Перелийте аджику в глибоку миску й додайте сіль, цукор та оцет. Добре перемішайте до розчинення цукру та солі.
  6. Розфасуйте готову аджику по стерильних банках, герметично їх закрийте і поставте в холодильник для зберігання.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний салат з кабачків.