Укр Рус
31 серпня, 17:22
2

Ще смачніша за класичну: готуємо аджику з яблуками – море задоволення в одній банці

Основні тези
  • Аджика з яблуками є новим варіантом класичної аджики, що надає їй особливого смаку.
  • Вона може слугувати чудовим доповненням до різних страв.

Аджика – це неперевершене доповнення до будь-якої страви. А якщо трішки поекспериментувати, то ефект буде ще кращим!

Аджика – це винахід абхазьких господинь, який дуже швидко поширився на сусідні регіони. Вона ідеально доповнює мʼясні страви та картоплю, а також буде доречною навіть на святковому застіллі. 24 Канал пропонує заготувати запаси аджики з яблуками за рецептом порталу World recipes.

Читайте також Вони відомі на всю Європу: закручуємо огірки по-фінськи – насолода у вашій коморі

Як заготувати аджику з яблуками? 

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 500 грамів помідорів;
– 150 грамів яблук;
– 150 грамів болгарського перцю;
– 30 грамів часнику;
– 2 гострих перці;
– 1 столова ложка цукру;
– 1,5 чайної ложечки солі;
– 4 столові ложки соняшникової олії.

Приготування

  1. Спершу добре миємо всі овочі та яблука. Яблука очищаємо від шкірки й серцевини. У перцю вирізаємо насіння та білі прожилки. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку. Часник також очищаємо.
  2. Усі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером до однорідної маси.
  3. У каструлю з товстим дном наливаємо соняшникову олію, перекладаємо туди овочеву суміш, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо дерев’яною ложкою й ставимо на плиту.
  4. Варимо близько 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
  5. Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Заготовляти аджику найзручніше у невеликих ємностях. Готову гарячу масу розкладаємо по банках, щільно закручуємо й перевертаємо догори дном.
  6. Банки накриваємо ковдрою або пледом до повного охолодження.

Смачного!

Який соус ще варто заготувати на зиму? 

  • Зараз серед господинь дуже популярний соус реліш.
  • Це як аджика, але з огірків.
  • На його приготування не потрібно багато сил та особливих інгредієнтів.