Болгарський перець у томатному соусі: простий рецепт смачної закуски на зиму

13 вересня 2024, 14:51
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Маринований перець точно стане в пригоді взимку. Спробуйте приготувати його в томатному соусі.

Така закрутка буде дуже ароматною та апетитною. Вона точно сподобається вашим близьким.

Варто спробувати Найсмачніша закрутка з перцю: простий рецепт лечо на зиму

Болгарський перець у томатному соусі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1,2 кілограма червоного солодкого перцю;
– 1 кілограм томатів;
– 1 голівка часнику;
– 2 столові ложки солі;
– 100 грамів цукру;
– 10 горошин чорного перцю;
– 2 лаврові листки;
– 4 столові ложки олії;
– 3 столові ложки оцту 9%.

Приготування:

  1. Промийте перець, видаліть насіння та наріжте плоди смужками.
  2. Залийте помідори окропом на 1 хвилину. Потім зніміть шкірку і подрібніть томати в блендері до стану пюре.
  3. Влийте томатне пюре у велику каструлю, додайте олію, цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 10 – 15 хвилин на середньому вогні.
  4. Додайте шматочки перцю до томатного соусу. Варіть на середньому вогні близько 20 – 30 хвилин, періодично помішуючи.
  5. За 5 хвилин до завершення варіння додайте подрібнений часник і оцет.
  6. Гарячий перець розкладіть по стерилізованих банках і щільно закрийте кришками. Переверніть догори дном і укутайте в ковдру до повного охолодження.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.