Жодного тіста – лише соковита начинка й м'ясна оболонка: незвичайні чебуреки від Ектора
Емпанади – маленькі іспанські пиріжки, що нагадують чебуреки. Зазвичай їх смажать у фритюрі і начиняють яловичиною, хоча можуть використовуватися й інші види м'яса.
24 Канал з посиланням на суддю "МастерШеф" Ектора Хіменес-Браво ділиться рецептом цієї іспанської страви. Він назвав її "чебуреки без тіста", адаптуючи під українську кухню.
Читайте також Підготуйтеся до Нового року вже: 4 смачні салати, які обов'язково мають бути на столі
Чебуреки без тіста від Ектора
- Час: 40 – 50 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти:
для начинки:
– 100 грамів бекону або панчети
– 20 грамів цибулі порей
– 1 ріпчаста цибуля
– 1 синя цибуля
– 100 грамів сиру
для "тіста":
– 300 грамів фаршу
– 200 грамів курячого філе
– 1 чайна ложка солі
– 0,5 чайної ложки чорного перцю
для запікання:
– 1 столова ложка олії
– 50 грамів натертого сиру
Як приготувати емпанади: дивіться відео
Приготування:
- Наріжте бекон дрібними шматочками. Поріжте всі види цибулі й натріть сир. Змішайте.
- Фарш змішайте з сіллю та перцем. Добре вимісіть, щоб отримати однорідну масу.
- Візьміть частину м'ясної маси й розкачайте її на пергаменті в тонкий пласт. Покладіть трохи начинки на середину пласта й акуратно загорніть край, утворюючи "пиріжок".
- Викладіть на деко, застелене пергаментом. Злегка змастіть їх олією й посипте натертим сиром.
- Готуйте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 – 20 хвилин до золотистості.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт домашньої піци з моцарелою та салямі від Ектора.