А здається таким простим гарніром: 3 причини, чому гречка може гірчити

27 серпня 2024, 23:55
Читать новость на русском

На перший погляд, у приготуванні гречки немає нічого складного. Однак є приховані помилки, які можуть зіпсувати смак гарніру.

Що може бути простіше, ніж приготувати гречку? Та досвідчені господині знають – помилитися можна навіть з таким простим гарніром, повідомляє Смачно 24

Цікаво В Україні її також обожнюють: від якої страви не може відмовитися президент Польщі

Є кілька елементарних помилок, які зіпсують смак гарніру. І саме тому, що вони такі прості, їх припускаються багато людей. 

  • Не перебирати гречку 

Перебирати гречку – явно не те заняття, до якого приступаєш з бажанням. Однак цей нудний процес дозволяє усунути усі компоненти, які негативно вплинуть на смак страви. Також не треба забувати, що перед приготуванням гречку треба промити. 

Гречку слід ретельно перебирати / Фото Pixabay 

  • Неправильні пропорції 

Вливати воду "на око" неправильно, пропорції для гречки дуже чіткі: на склянку крупи дві склянки води, тобто 1:2. 

  • Довге варіння 

Переварювати гречку теж не варто. Вона повинна бути повністю готова до 20 хвилин. 

Ви мусите це спробувати: корисне та смачне морозиво лише з 1 інгредієнта.