А здається таким простим гарніром: 3 причини, чому гречка може гірчити
На перший погляд, у приготуванні гречки немає нічого складного. Однак є приховані помилки, які можуть зіпсувати смак гарніру.
Що може бути простіше, ніж приготувати гречку? Та досвідчені господині знають – помилитися можна навіть з таким простим гарніром, повідомляє Смачно 24.
Цікаво В Україні її також обожнюють: від якої страви не може відмовитися президент Польщі
Є кілька елементарних помилок, які зіпсують смак гарніру. І саме тому, що вони такі прості, їх припускаються багато людей.
- Не перебирати гречку
Перебирати гречку – явно не те заняття, до якого приступаєш з бажанням. Однак цей нудний процес дозволяє усунути усі компоненти, які негативно вплинуть на смак страви. Також не треба забувати, що перед приготуванням гречку треба промити.
Гречку слід ретельно перебирати / Фото Pixabay
- Неправильні пропорції
Вливати воду "на око" неправильно, пропорції для гречки дуже чіткі: на склянку крупи дві склянки води, тобто 1:2.
- Довге варіння
Переварювати гречку теж не варто. Вона повинна бути повністю готова до 20 хвилин.
Ви мусите це спробувати: корисне та смачне морозиво лише з 1 інгредієнта.