Що може бути простіше, ніж приготувати гречку? Та досвідчені господині знають – помилитися можна навіть з таким простим гарніром, повідомляє Смачно 24.

Цікаво В Україні її також обожнюють: від якої страви не може відмовитися президент Польщі

Є кілька елементарних помилок, які зіпсують смак гарніру. І саме тому, що вони такі прості, їх припускаються багато людей.

  • Не перебирати гречку

Перебирати гречку – явно не те заняття, до якого приступаєш з бажанням. Однак цей нудний процес дозволяє усунути усі компоненти, які негативно вплинуть на смак страви. Також не треба забувати, що перед приготуванням гречку треба промити.

Гречку слід ретельно перебирати / Фото Pixabay

  • Неправильні пропорції

Вливати воду "на око" неправильно, пропорції для гречки дуже чіткі: на склянку крупи дві склянки води, тобто 1:2.

  • Довге варіння

Переварювати гречку теж не варто. Вона повинна бути повністю готова до 20 хвилин.

Ви мусите це спробувати: корисне та смачне морозиво лише з 1 інгредієнта.