Укр Рус
4 жовтня, 07:58
1

Білий наліт на квашеній капусті: що це таке і чи небезпечний він для здоров'я

Основні тези
  • Білий наліт на квашеній капусті є результатом природного процесу молочнокислого бродіння.
  • Цей наліт безпечний для здоров'я, але його краще знімати, щоб уникнути швидкого псування продукту.

Джерело:

pysznosci

Квашена капуста є однією з наших улюблених заготовок. Однак навіть якщо все зробити правильно, на ній може з'являтися білий наліт.

Білий наліт на квашеній капусті може нагадувати цвіль, що розчаровує господинь. Однак зазвичай це інше явище, яке навпаки свідчить про те, що все йде за планом, інформує портал Pysznosci

Читайте також Парадоксально, але дієва: що треба додати при засолюванні червоної риби

Чому на квашеній капусті з'являється білий наліт 

Зазвичай білий шар, який з'являється на квашеній капусті, є результатом процесу бродіння. Бродильна оболонка вказує на те, що процес проходить належним чином. 

Капуста – одна з найкращих заготовок / Фото Pixabay 

Вона утворюється у результаті природного процесу молочнокислого бродіння, що відбувається під впливом молочнокислих бактерій. Можна сказати, що це побічний продукт бродіння, який захоплює силос тонким шаром.

Це цілком безпечно для нашого здоров'я, однак ферментаційну оболонку краще знімати, оскільки вона може призвести до швидшого псування продукту.