Секрет, який змінює усе: чому через лавровий лист страва гірчить і як цього уникнути
- Лавровий лист може надавати страві гіркоту, якщо додавати його на початку варіння, використовувати старе листя або надмірну кількість.
- Деякі продукти, як-от томати та вино, можуть посилювати гіркоту лаврового листя, тому його слід видаляти після приготування страви.
Лавровий лист надає страві неповторного смакового відтінку та особливого аромату. Але достаньо однієї помилки, аби він спрацював зовсім не так, як ви того очікуєте.
Головне правило роботи з лавровим листком – додавати його потрібно лише наприкінці варіння або тушкування. Інакше він почне віддавати гіркі ефірні олії, які зіпсують смак страви, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Актуально Не почорніють і будуть свіжими: як довго зберігати гриби у холодильнику
Втім, навіть якщо ви все зробите правильно, то все одно є ризик, що страва буде гірчити. І на це є кільа причин.
- Старий лист
Якщо лаврове листя зберігати надто довго, то воно починає окислюватися та гірчити. Якщо лист має сіруватий або темно-коричневий відтінок – краще не додавйте його у страву.
- Завелика кількість
На каструлю достатньо 1 – 2 листків. Це той випадок, коли краще дати менше, а не переборщити.
- Неправильне поєднання
Деякі продукти надто активно "реагують" на лаврове листя, змушуючи його віддавати ефірні олії. Це стосується томатів, вина та деяких спецій.
І пам'ятайте – після приготування страви лаврове листя потрібно обов'язково вийняти.
Вона ще й смачно готує: рецепт сирних вафлів від гумористки Тетяни Песик.