Підробка чи ні: чому кисломолочний сир стає рожевим і чи можна його їсти
- Рожевий колір кисломолочного сиру свідчить про його псування через розмноження бактерій.
- Їсти сир, який набув рожевого кольору, категорично не можна.
Кисломолочний сир – не лише чудова основа для сирників, а й додаток до безлічі страв. А найкращий результат виходить тоді, коли продукт свіжий і якісний.
Кожна господиня бодай раз помічала, що кисломолочний сир набув рожевого кольору. Чому таке трапляється і чи можна його їсти – розповідає 24 Канал.
До речі Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти, які ви точно полюбите
Чому сир стає рожевим
Якщо ваш кисломолочний сир набув рожевого кольору, це зовсім не означає, що ваш продукт підроблений. Але це свідчить про те, що він зіпсувався і на ньому почали активно множитися бактерії.
Рожевий колір сиру – погана ознака / Фото Freepik
Відтак, їсти такий продукт категорично не можна. Якщо ж ви хочете перевірити якість сиру, то посмажте трішки на пательні: справжній продукт почне згортатися, а з нього почне виділятися сироватка.
Це краще за гарячі бутерброди: сирні перепічки, які стануть улюбленим перекусом.