Смак Закарпаття: рецепт картопляних дерунів з грибним соусом
Картопляні деруни є смачним і поживним варіантом для кожної господині. Ці апетитні деруни, приготовані за надійним рецептом, неодмінно вразять гостей і змусять їх жадібно випитувати секрет цієї страви.
Зірка проєкту "МастерШеф" Наталка Нікішина показала, як приготувати смачнющі картопляні деруни з грибним соусом, передає 24 Канал.
Читайте також Хрусткі й соковиті: неймовірні чебуреки з заварного тіста від Лілії Цвіт
Деруни із грибним соусом
- Час: 45 хвилин
- Порції: 2
Інгредієнти:
для дерунів:
– 2 картоплини;
– 1 цибуля ріпчаста;
– 1 яйце;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль і мелений перець на смак.
для грибного соусу:
– 200 грамів грибів;
– 1 цибуля ріпчаста;
– 80 грамів вина білого сухого;
– 100 мілілітрів вершків 20%;
– оливкова олія для смаження;
– сіль і мелений перець на смак.
Як приготувати картопляні деруни із грибним соусом: дивіться відео
Приготування:
- Очистьте картоплю та цибулю, натріть овочі на дрібній тертці та трохи відтисніть картоплю від зайвої рідини.
- До натертої картоплі з цибулею додайте яйце, борошно, сіль, перець і перемішайте до однорідності. Смажте картопляні деруни на розігрітій пательні з олією до золотавого кольору з обох боків, вогонь – середній.
- Для грибного соусу цибулю та гриби наріжте дрібно. На розігрітій пательні спершу обсмажте цибулю, далі додайте гриби та смажте до золотистості. Після цього влийте вино та випарте його. Додайте теплі вершки.
- Доведіть грибний соус до смаку сіллю та перцем і прогрійте його до загустіння.
- Подавайте деруни з грибним соусом, а також зеленою цибулькою.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте жульєн з куркою та грибами.