Тісто на чебуреки має бути еластичним, ретельно вимішаним і не липнути до рук. Тоді страва вийде ідеальною. Як приготувати смачні та соковиті чебуреки з м'ясом, розповідає 24 Канал з посиланням на ютюб-канал Лілії Цвіт.

Читайте також Ще один святковий рецепт: здивуйте всіх оригінальним салатом "Різдвяне диво"

Чебуреки з заварного тіста від Лілії Цвіт

  • Час: 40 – 50 хвилин
  • Порції: 12

Інгредієнти:

для тіста:

– 300 мілілітрів окропу;
– 50 мілілітрів олії;
– 600 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки солі.

для начинки:
– 300 грамів м'яса;
– 1 цибулина;
– сіль і спеції – на смак.

Як приготувати чебуреки від Лілії Цвіт: дивіться відео

Приготування:

  1. До окропу додайте сіль і олію, перемішайте і вилийте суміш у просіяне борошно. Перемішайте ложкою та обережно замісіть руками.
  2. Тісто добре вимішайте – воно має вийти густим і досить еластичним. Накрийте і залиште до повного вистигання.
  3. Фарш вимішайте зі спеціями й подрібненою цибулею. Якщо занадто сухий чи твердий – додайте трохи води.
  4. Розділіть тісто на 12 кульок. Кожну з них тонко розкачайте (товщиною близько 2 міліметрів).
  5. На одну половинку кола тонким шаром викладіть фарш і заліпіть краї. У сковороду налийте олію так, щоб повністю покрила дно. Смажте чебуреки на помірному вогні з обох боків.

Смачного!

Цікаво: як приготувати ліниві вареники з солодкою чи солоною начинкою