Запіканка з цвітною капустою і броколі під сиром: рецепт дієтичної страви – швидко і корисно

24 листопада 2024, 16:19
Читать новость на русском

Не потрібно обирати між броколі та цвітною капустою – цей рецепт запіканки поєднує в собі обидва багаті на поживні речовини овочі, ще й під шаром пікантного сиру чедер. І найприємніше, що вона цілком дієтична.

Ароматна та низькокалорійна страва вважається ідеальним варіантом як для гарнірів, так і для основних страв. Рецепт запіканки з цвітної капусти й броколі під сиром чедер, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Від суші вафель до крабових квітів: що приготувати зі "Сніжного краба"

Запіканка з цвітної капусти й броколі

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:
– капуста цвітна – 400 грамів 
– капуста броколі – 400 грамів 
– зубки часнику – 2 штуки 
– сир чедер – 220 грамів 
– оливки чорні без кісточки – 20 грамів 
– перець червоний мелений – 0,25 грама 
– панірувальні сухарі – 75 грамів 
– оливкова олія – 60 мілілітрів

Приготування:

  1. Розберіть броколі та цвітну капусту на суцвіття, подрібніть часник та оливки, натріть чедер.
     
  2. Налийте у велику каструлю води, підсоліть її й доведіть до кипіння. Покладіть в окріп капустяні суцвіття і варіть 2 – 3 хвилини до стану аль-денте. Після чого злийте воду.
     
  3. У великій сковороді прогрійте на середньому вогні 2 столові ложки олії. Додайте у неї часник і червоний перець. Нагрівайте до появи аромату. Тоді вкиньте у сковороду броколі та цвітну капусту і перемішайте. Всипте подрібнені оливки та половину тертого сиру. Ще раз перемішайте.
     
  4. Одразу викладіть підсмажені овочі із сиром у форму для випікання, а зверху залишки сиру. У мисці змішайте сухарі з рештою оливкової олії, сіллю і перцем. Посипте сухарями страву.
     
  5. Деко поставте у верхню частину духовки і запікайте 12 – 15 хвилин до появи золотистої скоринки при температурі 200 градусів.

Запіканка готова – можна смакувати!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте "Яворівський пиріг" за традиційним рецептом.