Молодим господиням на замітку: чому квашена капуста гірчить – основні помилки

3 жовтня 2024, 14:35
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Процес квашення капусти став майже "автоматом" для досвідчених господинь, що призводить до незмінно успішних результатів. Натомість кулінари-початківці часто постають перед труднощами в освоєнні такої техніки.

Тому у деяких випадках капуста може мати гіркуватий присмак. Для цього є низка причин, повідомляє Ukr.Media.

До слова Мінімум інгредієнтів та часу: квашений буряк замість звичної капусти – ідеальний рецепт на зиму

Причини гіркої квашеної капусти

Експерти наголошують, що капуста, залишена при кімнатній температурі, потребує щонайменше 7 днів для належної ферментації. Однак, як повідомляється, деякі домашні кулінари скорочують цей термін до трьох днів, що викликає питання про вплив на смак і текстуру.

Також радять обирати відповідний сорт капусти, оскільки певні види можуть мати гіркуватий присмак через властиві їм смакові характеристики. При цьому капуста, вирощена в умовах дефіциту вологи, може мати гіркий смак, незалежно від її сорту.

Для збереження якості варто раз на день протикати капусту дерев'яною паличкою. Ця практика необхідна для вивільнення газу, який може спричинити гіркий смак капусти.


Чому квашена капуста гірчить / Pinterest

Надмірна кількість кропу або кмину в капустяних заготовках теж може призвести до небажаного гіркого присмаку.

Сподобалися поради? Дізнайтеся, як швидко приготувати смачні малосольні помідори, результат якого можна оцінити вже за 2 доби.