Готуємо "солодку картоплю": 3 неймовірні начинки для запікання батату

3 грудня 2024, 16:00
Читать новость на русском

Солодка картопля батат – це нечастий гість на українському столі, але досить популярний в інших країнах. Цей унікальний коренеплід має схожість з традиційною картоплею як за текстурою, так і за способом приготування. Відмінність – яскравий помаранчевий відтінок і тонкий солодкуватий смак.

Батат відзначають за його універсальність, адже він чудово поєднується з різноманітними інгредієнтами, включаючи м'ясо, спеції, зелень та овочі. Тож 24 Канал з посиланням на інстаграм шеф-кухаря Володимира Ярославського пропонує 3 смачні начинки батату запеченого в духовці.

Читайте також Ароматна випічка з готового тіста: рецепт кіша з лососем і шпинатом

Як смачно запекти батат

  • Час: 1 година
  • Порції: 3

Батат змастіть олією, підсоліть і запечіть у фользі при температурі 190 градусів приблизно 50 хвилин, поки він не стане м'яким. Перевіряйте готовність шпажкою – великі бульби можуть готуватися довше.

Готовий батат розріжте, але не до кінця, додайте шматочок масла та плавлений або твердий сир, і виделкою замішайте все в однорідну масу.

Тоді зверху викладіть начинки:

  1. Сирний салат

Інгредієнти:
– 2 варених яйця
– 80 – 100 грамів твердого сиру
– 70 грамів майонезу
– пів зубка часнику
– свіжий кріп
– на свій смак сіль, перець

Приготування:

  1. Всі інгредієнти натріть на терці та змішайте між собою.
     
  2. Додайте шматочки яскравого дорблю – це зробить страву ще насиченішою та сирною.

Можете смакувати!

  1. Салат із шинкою

Інгредієнти:
– 
2 варених жовтки
– 1 столова ложка гірчиці
– порізаний білок
– 60 грамів майонезу
– 80 грамів твердого сиру
– 80 грамів шинки
– зелена цибуля

Приготування:

  1. Жовтки розітріть з гірчицею. Додайте майонез, дрібно нарізані білки та шинку.
     
  2. Натріть сир та добре змішайте все. Викладіть на батат.

Готово!

  1. Смажені гриби

Інгредієнти:
– 300 грамів грибів
– пів головки цибулі

Приготування:

  1. Поріжте гриби, обсмажте їх на сковороді з олією та цибулею.
     
  2. Викладіть гриби на батат і додайте шматочки блакитного сиру зверху.

Ярославський рекомендує після викладання начинки ставити батат в духовку на 2 – 3 хвилини, щоб страва стала гарячою.

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як смачно замаринувати кальмари.