Укр Рус
23 вересня, 23:56
2

Смак давньої історії: як приготувати автентичний український калинник

Основні тези
  • Калина є символом українського народу та важливою частиною фольклору і кулінарії.
  • Калинник – це автентичний український напій, який окрім смаку подарує порцію користі. 

Калина з давніх-давен була символом українського народу. І це відображається не лише у фольклорі, а й в кулінарній традиції.

Калинник стане справжнім подарунком в осінній період, додасть нових акцентів будням та дозволить доторкнутися до нашої історії. 24 Канал пропонує насолодитися його смаком за рецептом "Української кухні".

Не пропустіть Хітова осіння закуска: намазка з гарбуза та плавлених сирків – кращого не вигадаєш

Буде цікаво! 

Калинник – це традиційний напій Полісся, де його готували з давніх-давен. Ходило повірʼя: якщо пити калинник восени, то взимку не хворітимеш, розповідає портал "Всвіті"

Як приготувати калинник? 

  • Час: 20 хвилин + настоювання
  • Порцій: 4 літри

Інгредієнти
– 1 кілограм калини;
– 4 літри води;
– 500 грамів меду. 

Приготування

  1. Переберіть стиглі ягоди калини, промийте їх і відкиньте на друшляк. Пересипте підготовлені ягоди у скляну банку.
  2. У гарячій воді розчиніть мед, перемішайте до однорідності й залийте калину отриманим сиропом.
  3. Поставте банку в прохолодне місце на один тиждень, щоб напій настоявся.
  4. Готовий калинник процідіть.
  5. Подавайте охолодженим.

Смачного!

Яку ще автентичну страву варто спробувати? 

  • Наші предки також полюбляли суп крупник.
  • Він дуже простий у приготуванні та ситний.
  • Завдяки доступності інгредієнтів він також був доступний в інших культурах.