Укр Рус
20 липня, 21:03
3

На тарілці не залишиться нічого: готуємо картоплю з лисичками, за яку рідні цілуватимуть руки

Ароматна молода картопля, збагачена яскравим грибним акцентом – це найкращий вибір для літньої вечері. Навіть якщо ви дуже заклопотані, приготування цієї страви точно не додасть вам турбот.

Картопля з лисичками та копченою сметаною така смачна та оригінальна, що ваші рідні не залишать на тарілках жодного шматочка. Вам навіть не потрібно додавати жодного мʼяса – це вже готова трапеза, розповідає 24 Канал з посиланням на інстаграм переможниці "МастерШеф" Наталки Нікішиної.

Не пропустіть Такі "як на базарі": неймовірно соковиті чебуреки, які вдаються всім

Як приготувати картоплю з лисичками та запеченою сметаною?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти: 
– кілограм молодої картоплі;
– 300 грамів лисичок;
– 1 цибуля шалот;
– 20 грамів вершкового масла;
– часник;
– чебрець;
– сіль та перець;
– оливкова олія;
– кріп;
– сметана 20%. 

Приготування

  1. Молоду картоплю ретельно миємо й відварюємо до м’якості протягом 20 – 30 хвилин. Тим часом дрібно шаткуємо цибулю та обсмажуємо її окремо до золотистого кольору.

  2. Лисички також добре промиваємо, викладаємо на суху сковороду й прогріваємо до повного випаровування вологи.

  3. Потім додаємо оливкову олію, обсмажену цибулю, трохи подрібненого часнику та гілочку чебрецю. Усе разом смажимо ще 2 – 3 хвилини.

  4. Щоб приготувати копчену сметану, рекомендується використати тирсу з черешні. Поміщаємо її в смоукер або вогнетривку миску, підпалюємо, а дим спрямовуємо до невеликої ємності зі сметаною.

  5. Накриваємо фольгою та залишаємо на 3 – 5 хвилин для ароматизації.

  6. Готову картоплю збагачуємо вершковим маслом і свіжим кропом, добре перемішуємо та викладаємо на тарілку. Поряд розміщуємо обсмажені лисички та подаємо з копченою сметаною.

Смачного!

Він вже став легендарним: рецепт десерту, схожого на Kinder.