Ароматна випічка з готового тіста: рецепт кіша з лососем і шпинатом

2 грудня 2024, 14:43
Читать новость на русском

У поєднанні червона риба та шпинат дарують чудовий смак, який хочеться відчути знову і знову. Для тих, хто ще не пробував готувати кіш, процес приготування напрочуд простий. До того ж, можна скористатися ще й готовим тістом.

В основі страви – розсипчасте листкове тісто з хрусткою скоринкою, що огортає ароматну начинку з соковитого лосося та свіжого шпинату. Таке пікантне частування неодмінно припаде до смаку будь-якому гурману. Рецептом кіша ділиться 24 Канал з посиланням на ТСН.

Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві

Кіш із лососем та шпинатом

  • Час: 1 година
  • Порції: 5 – 7

Інгредієнти:
– листкове тісто бездріжджове – 500 грамів
– філе лосося – 700 грамів
– яйце – 1 штука
– листя шпинату – 200 грамів
– лимонний сік – 1 столова ложка
– оливкова олія – 3 столові ложки
– перець, сіль, кунжут – на смак

Приготування:

  1. Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури. Філе лосося промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть шкіру та кісточки. Наріжте на середні слайси та полийте лимонним соком.
     
  2. Шпинат промийте та викладіть у чашу блендера. Додайте оливкову олію, сіль і пробийте до однорідної маси.
     
  3. Тісто розділіть на дві частини. Розкатайте одну у пласт на листі пергаменту і перекладіть у форму для випікання. На тісто викладіть рибу, посоліть, поперчіть, потім шпинат і накрийте другою частиною тіста – щільно з'єднайте краї.
     
  4. Далі змастіть пиріг збитим яйцем, зробіть неглибокі надрізи та посипте кунжутом. 
     
  5. Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів протягом 25 – 30 хвилин.

Смачного! 

Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як смачно замаринувати кальмари.