Ароматна випічка з готового тіста: рецепт кіша з лососем і шпинатом
У поєднанні червона риба та шпинат дарують чудовий смак, який хочеться відчути знову і знову. Для тих, хто ще не пробував готувати кіш, процес приготування напрочуд простий. До того ж, можна скористатися ще й готовим тістом.
В основі страви – розсипчасте листкове тісто з хрусткою скоринкою, що огортає ароматну начинку з соковитого лосося та свіжого шпинату. Таке пікантне частування неодмінно припаде до смаку будь-якому гурману. Рецептом кіша ділиться 24 Канал з посиланням на ТСН.
Читайте також Просто і смачно: рецепт ароматної тушкованої капусти з грибами у рукаві
Кіш із лососем та шпинатом
- Час: 1 година
- Порції: 5 – 7
Інгредієнти:
– листкове тісто бездріжджове – 500 грамів
– філе лосося – 700 грамів
– яйце – 1 штука
– листя шпинату – 200 грамів
– лимонний сік – 1 столова ложка
– оливкова олія – 3 столові ложки
– перець, сіль, кунжут – на смак
Приготування:
- Листкове тісто розморозьте за кімнатної температури. Філе лосося промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть шкіру та кісточки. Наріжте на середні слайси та полийте лимонним соком.
- Шпинат промийте та викладіть у чашу блендера. Додайте оливкову олію, сіль і пробийте до однорідної маси.
- Тісто розділіть на дві частини. Розкатайте одну у пласт на листі пергаменту і перекладіть у форму для випікання. На тісто викладіть рибу, посоліть, поперчіть, потім шпинат і накрийте другою частиною тіста – щільно з'єднайте краї.
- Далі змастіть пиріг збитим яйцем, зробіть неглибокі надрізи та посипте кунжутом.
- Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів протягом 25 – 30 хвилин.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як смачно замаринувати кальмари.