Укр Рус
13 серпня, 19:05
2

Ним би пишався світ, але він – наш: як приготувати український книш – автентичний рецепт

Основні тези
  • Книш є традиційною українською стравою, яка стане подарунком для сучасних господинь.
  • Начинку для пирога можна обирати на власний розсуд. 

Українська кухня багато на смачні й ситні страви, яким позаздрять усі. Одна з них – книш, який підкорив українських господинь ще з давніх-давен.

Книш – це ароматний пиріг із начинкою, яка можна залишати і на поверхні: сир, шкварки, картопля та цибуля. Для сучасних заклопотаних господинь він стане справжнім подарунком, адже з книшем вся сімʼя буде сита та задоволена, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Food&Mood

Читайте також Пасічники дали однозначну відповідь: як купити справжній мед і не потрапити на підробку

Як приготувати український книш зі шкварками? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 500 грамів борошна;
– 250 мілілітрів теплої води;
– 200 мілілітрів молока;
– 2 столові ложки олії;
– 2 чайні ложки солі;
– 1 столова ложка цукру;
– пакетик дріжджів + 1 чайна ложка;
начинка: 
– 500 грамів сала;
– розтоплене вершкове масло. 

Приготування

  1. Спершу опара. В теплу воду додаємо 2 столові ложки борошна, цукор та дріжджі. Перемішуємо та чекаємо кілька хвилин.
  2. Просіюємо решту борошна, додаємо інші інгредієнти та замішуємо тісто. Відставляємо відпочити.
  3. Сало нарізаємо шматочками та злегка обсмажуємо та викладаємо на паперовий рушник.
  4. Форму змащуємо маслом, викладаємо 2/3 тіста, середину змащуємо маслом та викладаємо шкварки, накриваємо пиріг рештою тіста.
  5. Залиште, щоб тісто піднялося.
  6. Випікайте 25 хвилин при 180 градусах. Готовність перевірте шпажкою.

Смачного!

Щоб закрити яблучний сік на зиму, не треба навіть грама цукру. Обовʼязково заготуйте напій і насолоджуйтеся ним на свята.