Секрети львівських господинь: коли потрібно змащувати паску яйцем
- Паску потрібно змащувати жовтками яєць лише наприкінці приготування.
- Звичайний процес змащування випічки яйцем перед випіканням для пасок не підходить.
Приготування паски – це особливий великодній ритуал. Тут немає дрібниць, і навіть найменші дрібниці мають вплив на кінцевий результат.
Паска – це особлива випічка, яка має свої секрети. Один з них стосується навіть такого тривіального процесу, як змащування випічки яйцем, розповідає 24 Канал.
Цікаво Це головний тренд соцмереж, адже задоволення подвійне: мʼясна паска на Великдень 2025
Коли змащувати паску яйцем
Зазвичай будь-яку випічку змащують яйцем перед тим, як відправити її в духовку. Але паска – особлива страва, тож тут потрібен інший підхід.
Досвідчені господині радять змащувати паски яйцем, а точніше жовтками, лише наприкінці приготування. Так вони матимуть ідеальний колір, а верхівку буде легше прикрашати.
Вони ідеально завершать застілля: рецепти святкових пляцків на Великдень.