Укр Рус
17 квітня, 23:45
1

Секрети львівських господинь: коли потрібно змащувати паску яйцем

Основні тези
  • Паску потрібно змащувати жовтками яєць лише наприкінці приготування.
  • Звичайний процес змащування випічки яйцем перед випіканням для пасок не підходить.

Приготування паски – це особливий великодній ритуал. Тут немає дрібниць, і навіть найменші дрібниці мають вплив на кінцевий результат.

Паска – це особлива випічка, яка має свої секрети. Один з них стосується навіть такого тривіального процесу, як змащування випічки яйцем, розповідає 24 Канал.

Цікаво Це головний тренд соцмереж, адже задоволення подвійне: мʼясна паска на Великдень 2025

Коли змащувати паску яйцем

Зазвичай будь-яку випічку змащують яйцем перед тим, як відправити її в духовку. Але паска – особлива страва, тож тут потрібен інший підхід. 

Змащувати паски яйцями потрібно не одразу / Фото Freepik 

Досвідчені господині радять змащувати паски яйцем, а точніше жовтками, лише наприкінці приготування. Так вони матимуть ідеальний колір, а верхівку буде легше прикрашати.

Вони ідеально завершать застілля: рецепти святкових пляцків на Великдень.