Укр Рус
8 серпня, 18:10
2

Знаменита як борщ: як приготувати котлету по-київськи, яку знають в усьому світі

Основні тези
  • Котлета по-київськи є однією з найпопулярніших українських страв, яку подають у ресторанах по всьому світу.
  • Вона легка у приготуванні і дарує просто неймовірний результат. 

Борщ та вареники – це не єдині страви, якими відома українська кухня. Котлета по-київськи стала для них гідним конкурентам, і подають її в ресторанах по всьому світу.

Котлета по-київськи завоювала симпатію гурманів по всьому світу. Її рецепт доволі невибагливий, але результат завжди виходить просто шедевральним, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Переяслав.City"

Читайте також Раз, два – і готово: Єфросиніна показала, як зварити кукурудзу лише за 5 хвилин

Як приготувати класичну котлету по-київськи? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти
– 1 куряче філе;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 пучок кропу;
– 1 яйце;
– 100 грамів панірувальних сухарів;
– 100 грамів борошна;
– олія для смаження;
– сіль та перець до смаку.

Приготування

  1. Куряче філе розріжте  навпіл. Кожен шматок злегка відбийте з двох боків, приправте сіллю та меленим перцем.
  2. Вершкове масло змішайте з дрібно січеним кропом і дрібкою солі, добре розімніть до однорідності.
  3. Викладіть половину підготовленого масла в центр кожного шматочках філе.
  4. Акуратно згорніть м’ясо в рулет, підвертаючи краї, щоб начинка не витекла.
  5. Запаніруйте котлету: спочатку обкачайте в борошні, потім умочіть у збите яйце та обваляйте в сухарях.
  6. Добре розігрійте велику кількість олії та смажте котлети з кожного боку до румʼяного кольору.
  7. Після цього перекладіть їх у форму та допікайте в духовці при 180 градусах приблизно 10 хвилин.

Смачного!

Яку б страву ви не готували, завжди варто подбати про смачну закуску. Наприклад, Смачно 24 радить звернути увагу на мариновані кабачки, приготувати які можна за лічені хвилини.