Укр Рус
19 серпня, 08:20
2

Краща й смачніша, ніж в магазині: простий рецепт консервованої кукурудзи

Основні тези
  • Рецепт консервованої кукурудзи включає кукурудзу, сіль, цукор та оцет.
  • Вона легка у приготування та смакуватиме краще за куплений продукт. 

Насолоджуватися кукурудзою можна не лише сезон. Її легко зберігати на зиму, і результат вас потішить більше, ніж придбаний продукт.

Ця кукурудза стане ідеальним доповненням для ваших салатів. Вона в міру солодка та може зберігатися хоч цілий рік, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Сімʼя"

Читайте також Найсмачніша закуска цього року: готуємо баклажани по-корейськи

Як закрити кукурудзу на зиму? 

  • Час: 1 година + стерилізація
  • Порцій: баночка 0,5 літра

Інгредієнти
– кукурудза;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 чайні ложки цукру;
– 1 столова ложка оцту.

Приготування

  1. Качани кукурудзи очистіть від листя та волокон, щільно викладіть у каструлю, залийте водою так, щоб вони були повністю покриті, підсоліть і варіть приблизно 40 хвилин, до м’якості зерен.
  2. Гарячу воду злийте, дайте кукурудзі трохи охолонути.
  3. Зріжте зерна з качанів, за потреби промийте їх (якщо потрапили частинки качана) та щільно розкладіть по півлітрових баночках.
  4. У кожну банку додайте сіль, цукор та оцет.
  5. Залийте все окропом, накрийте кришками й поставте банки у велику каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте протягом 3 годин.
  6. Закрутіть банки, переверніть та закутайте до вистигання. 

Смачного!

Є закрутки, які ніколи не чекають наступного сезону. Пікантна аджика – одна з них, і приготувати її можна за дуже простим рецептом.