Вечеря у французькому стилі: готуємо курку з цибулею на пательні

11 вересня 2024, 16:59
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Курятину люблять в усьому світі, зокрема, у Франції. Там її готують на пательні із цибулею.

Спробуйте втілити в життя цей простий рецепт. Він вам точно сподобається.

Буде смачно Ідеальна вечеря за лічені гривні: рецепт рулетиків з баклажанів з м'ясом

Курка на пательні з цибулею

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 12 мілілітрів оливкової олії Extra Virgin;
– 4 курячі філе;
– 40 грамів масла;
– 2 цибулини;
– гілочка чебрецю;
– 45 грамів кукурудзяного борошна;
– 300 мілілітрів курячого бульйону;
– 10 мілілітрів вустерського соусу;
– 125 грамів сиру грюєр;
– 15 грамів петрушки.

Приготування:

  1. Розігрійте олію на великій пательні, яка підходить для духовки, на середньому вогні. Додайте куряче філе. Смажте, перевертаючи, від 8 до 10 хвилин. Перекладіть філе на тарілку.
  2. Розтопіть масло в тій самій сковороді на середньому вогні. Додайте порізану ріпчасту цибулю і чебрець. Готуйте, помішуючи, 10 – 12 хвилин.
  3. Змішайте кукурудзяне борошно з чверть склянки бульйону в невеликій мисці до однорідності. Додайте решту бульйону та вустерський соус у сковороду. Тушкуйте, не накриваючи, 2 хвилини.
  4. Додайте суміш з кукурудзяним борошном та перець. Готуйте, помішуючи, 2 хвилини.
  5. Викладіть курку на пательню. Готуйте, перевертаючи, 2 хвилини.
  6. Посипте курку сиром. Розігрійте духовку в режимі гриль та запікайте 5 хвилин. Посипте куряче філе порізаною петрушкою та подавайте.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати хрусткі та соковиті "пивні" чебуреки.